Dutch baby
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Minunatia asta de reteta de dutch baby am vazut-o la Andra si pozele ei mi-au placut atat de mult, incat m-au convins sa o prepar si eu. Drept sa va spun am avut ceva emotii pentru ca tigaia mea de fonta e mai mare decat cea in care preparase si pozase ea. Am avut mari emotii si in timp ce statea tigaia la cuptor pentru ca in prima faza mi se parea ca nu va creste ever compozitia si va fi un fiasco, apoi iarasi pentru ca am vazut ca a crescut prea tare si prea urat incat am crezut ca va fi un fiasco. Insa a fost bine pana la urma, iar gustul este absolut de neuitat si neaparat de repetat.
Dutch baby e practic o clatita mega-super-uriasa, o clatita din care mananca toata lumea, o clatita mare pe care o infuleci asa direct din tigaia de fonta, presarata din belsug cu zahar pudra si multe multe fructe. I-am adaugat si niste compot de ananas bucati de la prietenii mei de la Sun Food, cei ce au conserve 100% sanatoase. Reteta asta e atat de faina si atat de aratoasa, incat e perfecta pentru o seara de Valentine’s day acasa, in doi.
Ingrediente pentru reteta de Dutch baby
- 150g faina
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 150 g zahar pudra
- 150 g mure
- 150 g zmeura
- 2 buc de kiwi
- 1 compot de ananas bucati
Mod de preparare pentru reteta de Dutch baby
Incalziti cuptorul la 200 grade. Puneti uleiul in tigaia de fonta si introduceti tigaia in cuptor. Tigaia de fonta e ideala pentru tipul asta de preparat. Amestecati cu un tel faina cu ouale si laptele pana obtineti o compozitie omogena, fara cocoloase. Cand uleiul e incins transferati compozitia in tigaia de fonmta.
Coaceti la 220 grade timp de 25 minute, fara sa deschideti usa cuptorului pe durata coacerii, pentru ca intreaga compozitie se va lasa. Cand clatita e umflata, desprinsa de pe margini si rumenita, vei sti ca e gata si e timpul sa scoti tigaia de fonta de la cuptor. De regula clatita va creste cam de 2-3 ori mai mult decat marginea tigaii, neuniform si nu e cazul sa va speriati.
Serviti dutch baby calda, presarata cu zahar pudra din belsuf, zmeura, kiwi, mure si bucati de anans in sirop.
Salata cu ton
Lasă un răspuns