Crumble cu piersici
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am avut un weekend super agitat, plin de activitati si de sperante. Anul 2016 cu siguranta va fi anul meu! Dar, tot am gatit si am fotografiat cateva retete. Asa ca astazi va aduc un desert simplu si rapid, dar extrem de dulce si aromat: Crumble cu piersici. Prieteni de nadejde mi-au fost cei de la Sun Food, caci al lor compot de piersici imi place la nebunie! Iar Miruna il adora, pur si simplu! Si pentru ca tot urmeaza Dragobetele si poate nu aveti timp de un desert sofisticat, e neaparat timpul sa notati reteta asta!
Ingrediente pentru reteta de Crumble cu piersici
- 60 gr unt
- 150 gr faina alba
- 2 linguri zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 conserva de piersici
- 6 capsuni
- o mana de miez de nuca
- o mana de alune de padure (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Crumble cu piersici
Incalziti cuptorul al 180 grade.
Ungeti 3-4 forme rezistente la caldura, cu unt.
Intr-un bol amestecati usor untul cu faina, zaharul brun si scortisoara. Amestecati pana se faramiteaza si obtineti un amestec ca de biscuiti zdrobiti. Miezul de nuca si de alune de padure zdrobiti-l grosier.
In boluri puneti bucatile de piersica din compot si capsunile taiate in doua-trei. Presarati deasupra miez de nuca si apoi presarati compozitie din belsug. Dati formele la cuptor si coaceti-le 40 minute.
Scoateti si consumati caldute alaturi de inghetata sau frisca!
Pofta buna la Crumble cu piersici!
Crostini fara gluten cu gorgonzola si icre
Lasă un răspuns