Hummus de ciocolata
Tot bantuind pinterest, (in ultimul timp cam pe acolo imi petrec putinul „timp liber cu telefonul in mana”) am tot dat peste niste poze senzationale cu hummus de ciocolata. Marturisesc ca nu imi statea in gand, nici in fapta, ca s-ar putea face hummus de ciocolata. Asa ca am tot rasfoit si am tot citit si o am gasit diverse variante de hummus de ciocolata, unele avand ca baza fasolea, altele nautul. M-au intrigat si m-au tot pus pe ganduri. Pana la urma, astazi m-au rapus (gandurile adica) si am zis: bai, n-are ce sa fie rau sau macar ceva comestibil tot va iesi. Ideea este ca am pus in practica o reteta de hummus de ciocolata, cu naut, avocado, chipsuri de ciocolata si multa cacao. Mi-a placut cum a iesit si cred ca o voi folosi drept baza pentru o tarta sau cookies cu hummus de ciocolata si granola.
Pentru a iesi o crema fina si delicata am folosit robotelul Panasonic, multi-funtional, care stiu ca e foarte puternic si nu se sufoca 🙂 Caci pentru hummus de ciocolata, cel putin in cazul de fata, ai nevoie de ingrediente care au o consistenta densa, deloc fluida. Va trebui sa folosesti si cateva linguri de apa rece, mai exact vreo 4-5. Hai sa iti povestesc!
Ingrediente pentru reteta de Hummus de ciocolata
- 1 cutie de naut
- o mana de chipsuri de ciocolata
- 1 avocado
- 1 lingura de unt de alune
- 1 lingura de unt de cocos
- sirop de cocos sau agave pentru indulcit
- 1 lingura cacao
Mod de preparare pentru reteta de Hummus de ciocolata
Luati un robotel puternic, un blender cu lame puternice si sfaramicioase. Momentan am avut in teste un Panasonic Mx-Zx1800 si s-a descurcat tare bine cu toate chinurile la care l-am supus. Despre aparatul asta am mai scris aici, pe blog, iar untul de alune a fost de departe favoritul meu.
Puneti in cana rezistenta boabele de naut, chipsurile de ciocolata si o lingura de unt de alune. Da, fix din acela facut in casa, tot cu robotelul Panasonic. Daca aveti unt de alune indulcit, va trebui sa reduceti din cantitatea de sirop folosit. Setati robotelul pe functia manual si porniti la viteza mica. Cu ajutorul spatulei speciale amestecati in recipient in timp ce acesta lamele inoxidabile incep sa sfarame si sa omogenizeze ingredientele.
Adaugati untul de cocos, siropul folosit pentru indulcire, cacao si apa. Omogenizati in reprize pana cand intregul amestec se transforma intr-o crema fina de hummus de ciocolata.
Este delicios, sanatos si e complet vegetal. Daca va place gustul dulciurilor vegane, apa aceasta crema ar trebui sa fie una din preferatele voastre. E si fara gluten, si vegana, si sigura, si fara zahar. O puteti folosi pentru uns pe biscuiti, pentru cookies sau diverse prajituri. Mie mi-a placut foarte tare cu capsuni si biscuiti simpli, fara gluten.
Ce ziceti? O incercati?
Arancini cu sos de rosii
Lasă un răspuns