Platou cu naut si porumb dulce la tigaie
„Am veni pana la voi, dar pregatesti tu ceva bun de mancare? Insa fara carnuri si alte „porcarii”, caci tocmai trecura sarbatorile”. Cam asa ne-au zis niste amici la telefon. Si-am pregatit repejor un platou cu naut si porumb dulce la tigaie, chestiune care nu ne-a luat mai mult de 30 de minute, cu tot cu drumul lui Remi pana la „alimentara” din colt. Evident ca nu as fi putut realiza totul atat de rapid fara ajutorul conservelor de la Sun food.
Si zau ca e o situatie de iesire din anonimat si din incurcatura in situatia in care primesti vizite neprevazute. Astfel, cu o conserva de porumb dulce pe care il tragi rapid la tigaie in doua linguri de ulei si niste condimente, o conserva de naut cu care procedezi la fel, intregul ospat va fi de neuitat. Alaturi fierbi niste oua; masline, ardei iuti umpluti cu branza sarata completeaza si dau substanta intregului platou cu bunatati. Simplu si rapid. Sa tot primesti vizite! Deci, din punctul meu de vedere #ProvocareaSunFood a inceput cu super retete si anul acesta. Da un search pe Facebook sa ai inspiratie!
Ingrediente pentru Platou cu naut si porumb dulce la tigaie
- 1 conserva porumb dulce Sun food
- 1 conserva naut Sun food
- cateva rosii cherry
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- o mana de patrunjel verde
- o priza de piper proaspat macinat
- pentru platou:
- ardei umpluti cu brtanza sarata
- iaurt cu menta proaspata
- branza de capra
- oua fierte
Mod de preparare pentru Platou cu naut si porumb dulce la tigaie
Taie ardeiul gras in fasii, iar rosiile cherry in patru.
Incalzeste in tigaie doua linguri de ulei si adauga boabele de naut. Amesteca si imediat ce incep sa isi schimbe culoarea, adauga-le sare, piper proaspat macinat si boia de ardei dulce. Adauga in tigaie rosiile taiate in patru. Amesteca. Lasa pe foc pana scade. Incorporeaza si boabele de porumb dulce. Lasa pana se rumenesc, amestecand din cand in cand. Fix inainte de servire amesteca-le cu patrunjel verde proaspat tocat. Aceasta chestiune este optionala; daca nu esti fan patrunjel, nu o face.
Combina iaurtul cu frunze de menta proaspta si un strop de sare.
Fierbe ouale tare. Taie-le in patru. Presara peste ele boia de ardei dulce.
Aranjeaza un platou cu naut si porumb dulce la tigaie, ardei umpluti cu branza, oua fierte tare. Un bol cu iaurt aromat cu menta si niste lipie crocanta si gata!
Voi ce faceti cand sunteti anuntati de vizite neprevazute?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
In vizita la Pasta Food
Lasă un răspuns