WordPress Templates

Conopida picanta la cuptor

Mi se intampla, destul de des, cand merg in supermarket sa inhat si cate o conopida. Am o relatie speciala cu bucata asta vegetala. De cele mai multe ori o rontai asa, cruda, raw, doar ce o spal si o desfac in buchetele mici. Miruna ii spune: varza alba. O mancam asa. Imi mai place supa crema de conopida si cam atat. Recent am descoperit o idee super de conopida picanta la cuptor, pe care v-o dezvalui acum si voua.

E genul de reteta pe care nu ai cum sa nu o prepari, pentru ca se realizeaza totul absolut usor si la cuptor. Si e genul acela de preparat pe care il maninci ca pe popcorn. Adica: la film, intre hartii la birou, cand citesti o carte buna sau ai de dat un party. E genul de reteta agreata si de adulti, dar si de copii ( asta daca alegi varianta maiputin picanta)

Curiosi, sper!?

Conopida picanta la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Conopida picanta la cuptor

  • 1 buc conopida potrivita
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt topit
  • 1/2 ceapa medie
  • sare de mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1-2 picaturi de sos tabasco (optional, doar pentru varianta picanta)

Conopida picanta la cuptorMod de preparare pentru reteta de Conopida picanta la cuptor

Intr-o tigaie incalziti o lingura de unt. Tocati ceapa marunt si caliti-o in unt pana ce isi schimba culoarea. Amestecati cu sare si condimentele trecute in lista de ingrediente. daca va doriti varianta picanta, adaugati si doua picaturi de sos tabasco sau cate va plac voua :). Trageti tigaia de pe foc si transefrati intr-un blender. Transformati totul in pasta.

Topiti restul de unt si amestcati cu pasta obtina cu ajutorul blenderului.

Incorporati faina si omogenizati.

Incingeti cuptorul la 200 grade.

Pregatiti o tava pentru cuptor cu o foaie de copt stropita cu ulei.

Desfaceti conopida in buchetele potrivite, de preferat fara cotor sau partea mai tare (stiu ca unii nu o agreeaza). Luati fiecare buchetel de conopida si treceti-l prin sosul condimentat. Tavaliti bine prin compozitie si asezati frumusel in tava, randuite una cate una.

Daca aveti un spray cu ulei, dati-le cateva pufuri deasupra. In caz ca nu aveti, nu-i nicio drama: stropiti cu putin ulei. Dati tava la cuptor pentru 30 minute pana se rumenesc frumos.

Lasati-le sa se raceasca cat de cat, desi stiu ca pofta va fi foarte mare. Si mai stiu ca sunt mai bune caldute. Si mai stiu ca nu tin mult 🙂

V-am convins? Sper sa imi aratati daca si cum v-a iesit si de v-au placut va astept impresiile 🙂

Conopida picanta la cuptor

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

 

2 Responses to Conopida picanta la cuptor

  1. […] la ea… mereu. Insa v-as sfatui sa preparati din cand in cand conopida in felul acesta sau crocanta la cuptor si cu siguranta veti fi mai bogati sufleteste si mai bucurosi la masa. Mie imi place tare mult si […]

  1. Victor spune:

    De obicei mănânc conopida murată. Anul trecut, în Grecia am mâncat o supă de conopidă de zile mari. Acum, la tine, descopăr o conopidă a cărei culoare îmbie la ronțăit iar ingredientele folosite la gând de vară.
    Fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.