Pasta de naut cu avocado
Pentru ca e zi de post si perioada postului, dar nu pentru ca eu postesc, ci mai degraba, pentru ca imi place sa prepar acasa pateuri vegetale, am ales sa va arat o pasta de naut cu avocado. Simpla, perfecta pentru cei care tin post si e o alternativa sanatoasa la acele „minuni la cutie” denumite pompos „pate vegetal”. Nu as da bani pe acele cutii niciodata. Prefer sa transform o conserva de naut sau o conserva de fasole, de linte de la Sun Food, in pasta, in diverse combinatii si cu diverse ingrediente. Mult mai sigur si mai bun. Si cu siguranta si mult mai delicios. Astfel ca postul poate fi o bucurie culinara si stii exact ceea ce consumi. Prefer un bol de hummus cu vinete, un platou cu hummus sau un bol de pasta de linte, o felie de paine sau niste painita scotiana, crackersi sau orice altceva.
Si nici nu dureaza mult, va asigur!
Ingrediente pentru reteta de pasta de naut cu avocado
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1 avocado
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita pasta de susan (tahini)
- un strop de sare
- ulei vegetal de care va place
- 2 lime
pentru decorul final si pentru delicio aveti nevoie de:
- cateva feliute de avocado,
- seminte de susan,
- boabe de rodie
Mod de preparare pentru reteta de pasta de naut cu avocado
Mai intai desfaceti conserva de naut de la Sun Food si strecurati boabele intr-o sita. Treceti-le printr-un jet de apa rece. Desfaceti avocado si scoateti miezul.
Intr-un bol inalt puneti boabele de naut, usturoiul feliat, miezul de avocado, uleiul vegetal si sare. Adaugati un strop de apa si mixati totul cu ajutorul unui blender vertical. Pe masura ce se paseaza toate, adaugati pasta de tahini, zeama de la 2 limes si eventual completati cu cate putina apa pentru a fluidiza compozitia.
Transferati totul intr-un bol. Stropiti cu un strop de ulei vegetal. Decorati cu cateva feliute de avocado, boabe de rodie, seminte de susan. Consumati cu paine prajita, lipie, crackersi etc.
Delicios!
Tarta cu crema de vanilie si fructe
Lasă un răspuns