Vinete crocante la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Mai aveam doua vinete. Medii, potrivite. Nu stiam ce sa fac cu ele, adica nu aveam nicio idee si brusc m-am gandit ca totusi trebuie sa le prepar intr-un fel pentru ca nu mai suportam sa le vad cun stau intr-o tava in bucatarie, sub geam. Am vrut ceva rapid si bun, fara multa bataie de cap, dar ceva de care sa te si indragostesti. Asa ca mi-a venit ideea sa fac vinete crocante la cuptor si apoi sa le inmoi intr-un pahar de iaurt.
Astfel ca 30 de minute mai tarziu aveam fabuloasele bete de vinete crocante la cuptor, si a meritat asteptarea. Probabil ca timpul vi se va parea lung, dar de fapt intreaga operatiune nu dureaza atat de mult, 15 minute la cuptor, la 200 grade, insa vreo 15 minute trebuie sa le lasati sa „lase zeama”. Sunt ideale pentru luat la pachet, sunt alternativa la cipsuri si alte rontaieli la bere, la un film sau meci. V-am convins?
Ingrediente pentru reteta de Vinete crocante la cuptor
-
- 2 vinete potrivite
- 2 oua
- o mana de faina de grau
- 1 lingura de boia de ardei dulce
- sare fina
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita oregano
- o mana de pesmet
Mod de prepapare pentru reteta de Vinete crocante la cuptor
Spalati vinetele si stergeti-le cu un prosop de bucatarie. Puteti sa le folositi cu tot cu coaja, dar mie imi place cum au iesit fara coaja. Nu prea sunt prietena cu coaja vinetelor, asa ca am preferat sa o dau jos, dar voi faceti cum doriti, pentru ca nu e vreo regula esentiala, ceva batut in cuie.
Taiati vinetele in fasii grosute, ca niste batonase de legume. Luati o tava mare, de aragaz sau chiar si pe masa si puneti peste suprafata aleasa cateva bucati de prosoape de bucatarie din hartie absorbanta.
Randuiti batonasele de vinata si presarati sare, foarte putina. Acoperiti cu alte bucati de hartie absorbanta si lasati asa 15-20 minute. Vor lasa zeama, lucru esential pentru a iesi o crusta crocanta. In momentul coacerii lor in cuptor nu vor lasa zeama in tava, astfel ca isi vor pastra forma, nu se vor flescai, iar crusta va ramane crocanta.
Stergeti bine bastonasele de vanata.
Incingeti cuptorul la 200 grade cu ventilatie.
In tava mare de cuptor puneti o foaie de copt. Stropiti cu putin ulei, daca aveti spray e si mai bine.
Intr-o farfurie intinsa puneti pesmetul amestecat cu putin oregano uscat. Intr-o alta farfurie amestecati faina cu praful de usturoi si un strop de oregano. Bateti ouale. Treceti fiecare bucata de vanata prin faina, ou batut si la final pesmet. Asezati-le in tava pentru copt. Cand sunt asezate toate, stropiti-le cu putin ulei.
Dati tava la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 grade cu ventilatie.
Delicioase si frumoase! V-am convins sa le preparati si voi? In ce fel mai preparati voi vinetele?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Colibri Boutique locul hainutelor chic
Lasă un răspuns