Ciuperci umplute cu fasole rosie si porumb dulce
Cand vine vorba de ciuperci, las tot si nu ma pot abtine. Uit de dieta, de faptul ca mai am 5 lei in portofel, uit ca Mirunei nu ii plac, iar Remi nu reuseste niciodata sa inteleaga isteria ciupercilor. Nici eu nu prea inteleg, insa imi plac tare mult. Bun, acum ca am lamurit partea asta (ma rog, ati inteles voi, sper) sa va spun cum mi-a venit mie ideea de ciuperci umplute cu fasole rosie si porumb dulce. Cam lung titlul, stiu, nu carcotiti si voi ca sigur asta Seo o sa ma scoata pe tusa 🙂 In fine, ideea e ca am luat o jumatate de kilogram de ciuperci si le-am uitat doua zile in sertarul „fresh” din frigider. Le-am uitat pentru ca Miruna m-a dat pe spate cu programul ei incarcat si nu am mai avut timp de mancare. Pana la urma Remi (ca de obicei) a zis: bai, umple-le cu ceva si da-le la cuptor. Si asa a venit ideea acestei senzationale retete de ciuperci umplute cu fasole rosie si porumb dulce.
Si ca sa te scutesc de efortul de a citi pana la capat (desi asta e scopul celor care au un blog, nu?) iti spun ca ai nevoie de niste ciuperci frumoase, carnoase si mari, si de niste conserve de la Sun Food : o conserva de fasole rosie, o conserva de porumb dulce si o conserva de rosii. Si mai ai nevoie de un sot cu idei sclipitoare 🙂 Hai ca te-am convins sa ma mai citesti!
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute cu fasole rosie si porumb dulce
- 500 gr ciuperci
- 1 conserva porumb dulce
- 1 conserva boabe de fasole rosie
- 1 conserva rosii
- 1 fir de ceapa verde
- o mana de cascaval
- 1/2 lingurita oregano
- un praf de sare
- un strop de piper
- sare
- ulei de masline
- 1/4 lingurita zahar
Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute cu fasole rosie si porumb dulce
Curatati ciupercile si scoateti-le piciorusul si apoi curatati cu o lingurita lamelele de imprejur. Nu pentru ca sunt rele sau pentru ca ar fi vreo problema, ci pur si simplu pentru a face loc, pentru a putea sa le umpleti cat mai bine.
Intr-o tigaie in putin ulei puneti ceapa verde, tocata doar partea alba. Adaugati conserva de rosii trecuta prin blender. Imediat ce incepe sa dea in clocot incorporati oregano si un strop de zahar. Amestecati si lasati cateva minutele in clocote. Trageti de pe foc imediat ce sosul s-a ingrosat. Presarati un strop de sare si piper proaspat macinat.
Lasati sa se racoreasca putin.
Dati cascavalul pe razatoarea mare.
In tava pentru cuptor, pe o foaie de copt, randuiti una langa alta palariile de ciuperci unse bine cu pensula pe toate partie cu ulei de masline.
Umpleti fiecare palarie de ciupercuta cu cate o lingurita de boabe de fasole rosie, boabe de porumb. Peste acestea puneti cate o lingura generoasa din sosul de rosii si la final un capac de cascaval razuit. Dati la cuptor, la 180 grade, pentru 30-40 minute.
Presarati pe fiecare ceapa verde. Gata masa!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Sorbet cu fulgi de ciocolata
Lasă un răspuns