Pastai cu usturoi
Pana nu demult nu aveam o idee foarte buna despre o farfurie cu pastai cu usturoi. Mi se parea genul ala de mancare ce se poate rezuma la un singur cuvant: sec. Pastai cu usturoi e ca mancarea saracului sau ca bolul cu iarba intr-o zi de toamna. Al meu sot, in schimb, iubeste pastaile cu usturoi si pentru ca toamna capata un bol, maxim doua de pastai cu usturoi, punem cateva pungi in congelator. Stiti cum e, nu? cand ai ditai congelatorul separat sau lada frigorifica, parca nu te induri sa lasi locuri goale si pui de toate.
Toamna asta s-au facut ceva pastai la ai lui in ograda, asa ca vrand (mai mult nevrand) am pus cateva pungulite vidate de pastai. Am tras pastaile in apa clocotita pentru fix 3 minute, racite brusc si apoi lasate la scurs si vidate. Minunate, ce sa zic. Imi place maxim aparatul de vidat de il am, e un Food Saver, am mai scris despre el aici pe blog si zau ca vi-l recomand.
Bun, acum sper ca v-ati dat seama ca am iesit fix azi cu bolul de pastai cu usturoi pentru ca nah, mai trebuie sa golim rafturile alea. Si daca tot pastaile sunt congelate si nu merita sa le fierbi ca nebunul sa iasa iasca si fade, le-am aruncat in oala cu presiune fix 15 minute. Perfecte! Si zau ca facute astfel, am mancat si eu (in sfarsit) niste pastai cu usturoi cu mult gust si savoare. Parol!
Ingrediente pentru reteta de Pastai cu usturoi
- 1 kg pastai
- 5-6 catei de usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa alba mare
- sare
- un strop de piper
Mod de preparare pentru reteta de Pastai cu usturoi
Dupa cum v-am spus in introducere am avut pastai congelate. Puteti sa le pregatiti si cu pastai „crude”, mai ales in acea perioada din an in care le gasiti in stare proaspata. Atunci singura diferenta va fi ca in loc sa le fierbeti 15 minute la presiune, veti mari rimpul la 20 minute. Grija mare: socoteala asta o facem din momentul in care oala cu presiune incepe sa „suiere” si micsoram flacara.
Deci luati oala cu presiune, puneti in ea uleiul sik caliti ceapa tocata, nu foarte fin. Doar pana se albeste frumusel. Adaugati pastaile si amestecati. Se vor incalzi si decongela treptat fix in cratita. Astfel nu veti avea nevoie sa adaugati apa. Daca folositi pastai proaspete, o cescuta de apa va fi suficienta.
Puneti sarea, usturoiul si piperul. Inchideti oala cu presiune, setati-o si gata. In momentul in care suiera, miscorati focul si lasati 15 minute. Cam asta-i tot.
Daca dupa deschidere, pastaile vi se par ca mai trebuie scazute, mai fierbeti-le cateva minute cu focul marit si fara capac, amestecand din cand in cand.
Daca va plac pastaile gatite in vreun fel anume, mai dati-mi si mie niste idei.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Lasă un răspuns
Aripioare la cuptor
One Response to Pastai cu usturoi
Și mie îmi plac tare mult, atât acestea verzi cât mai ales cele galbene pe care, vara, le savurez cu o plăcere și-o bucurie de copil gurmand.
Fain!