Aripioare la cuptor
Aripioare la cuptor e genul acela de reteta dupa care al meu ofteaza mereu. Si cred ca nu e luna din an in care sa nu ceara aripioare la cuptor. Insa mie mi se pare atat de greu de „legat de mana” si pus in tava incat foarte, dar foarte rar capata asa ceva. Miruna nu se atinge de ele, probabil ca inca nu a ajuns prin clasa a V-a sa ajunga pe la kfc si McD. Zilele trecute am descoperit in congelator o punguta cu aripioare de pui. Sa va mai spun ce bucuriea fost in casa cand am zis: azi facem aripioare la cuptor?! Pai asta mica a zis: haaaa, pai cum si eu ce mananc? si asta mare a zis: waw!… era, probabil prea uimit ca, in sfarsit, se intampla minunea!
Imi place sa pregatesc preparate la cuptor, mai ales de cand mama mi-a facut cadou un cuptor electric, pentru ca toate treaba e mult mai simpla. Arunci in tava, stropesti, spoiesti, ungi, acoperi, setezi si gata…pleci la plimbare. Mancare pentru lenesi, ce sa zic? Dar nu vad sensul pentru care ai sta si ai roboti in bucatarie facand preparate care mai de care mai alambicate sau care iti manainca atat de mult timp. Pentru ca am facut si chestia asta: am stat cu orele in bucatarie, ore intregi pierdute aiurea si pentru ce?
Mancarea cea mai buna, mai faina, mai sigura, mai sanatoasa, mai cum vreti voi sa o numiti, e aceea care se face repede sau fara mult efort, care poate sa stea la copt, fiert, in mod slow fara sa fie nevoie de prezenta ta fizica, tot ce se poate face punand robotei, gadget-uri, friteuse, orice aparatura care sa te scuteasca de timp si de efort. Timpul e de „pierdut” cu ai tai si pentru ai tai, pentru job sau pentru a te simti bine. Nicicum pentru a roboti in bucatarie!
Ingrediente pentru reteta de Aripioare la cuptor
- 10-12 aripioare de pui
- 1/2 lingurita ghimbir praf
- 1/2 lingurita turmeric
- 2 lingurite (pline) boia de ardei dulce
- un strop de sare
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 fir de cimbru
Mod de preparare pentru reteta de Aripioare la cuptor
Incalzeste cuptorul la 200 grade.
Taie aripioarele in doua jumatati. Amesteca intr-un bol uleiul de floarea soarelui cu un strop de sare si restul de condimente trecute mai sus in lista de ingrediente. Tavaleste bine fiecare bucata de aripioara de pui prin acest amestec. Aseaza-le in tava.
Stopeste cu ulei de floarea soarelui. Adauga o ceasca de apa rece. Acopera tava cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru 20 minute, la 180 grade cu ventilatie.
Scoate tava de la cuptor, da-i foaia de aluminiu deoparte si introdu tava in cuptor, la 190 grade cu ventilatie pentru 5-6 minute. Roteste apoi aripioarele ( adica invarte-le pe cealalta parte) si mai lasa-le inca 3 minute.
Asta-i tot! In putin timp, fara niciun fel de efort ai o masa delicioasa. Pune-le alaturi de un pilaf, orez simplu, cuscus floral, cartofi copti sau natur. Orice varianta ai alege sunt sigura ca iti vor placea.
Voi cum mai preparati aripioarele de pui?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Varza cu kaiser
Lasă un răspuns