WordPress Templates

Fursecuri cu ciocolata

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Fursecuri cu ciocolata

Am dat foc cuptorului (vorba vine) si am pus aparatura noua la lucru pentru a face Fursecuri cu ciocolata. Mi-am suflecat manecutele, mi-am pus o cafea si-am asteptat. Pe bune! De acum sa tot briosam, fursecuim si alte asemenea minuni dulci sa gatim in Tara bucatelor, caci am ajutor destoinic pe Domnul T. Haha!, am fost cuminte si a venit Mosul mai devreme anul asta si mi-a adus un cadou surpriza, e el: Domnul T. De-acum Santa poa’sa tot vina, si Iepurasul de Paste, si Zana Maseluta, nu ma mai stresez! Avem fursecuri si dulciuri pentru toata lumea si le facem repejor, contra cronometru:)

Ingrediente pentru reteta de Fursecuri cu ciocolata

  • 200 gr unt topit si racit
  • 2 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 450-475 gr faina
  • 50-70 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare pentru reteta de Fursecuri cu ciocolata

Intr-un bol sau, daca folositi un KA, Ken sau pe Domnul T al meu (<3), puneti in bolul din dotarea aparatului untul moale si zaharul pudra si mixati puternic pana devine spuma, folosind telul, cel in forma de para adica :). Adaugati cate un ou pe rand si mixati dupa fiecare. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie.

Schimbati apoi telul cu paleta pentru aluat moale si incepeti sa daugati faina, alternand cu laptele. Trebuie sa obtineti o consistenta groasa si vascoasa, care sa stea bine in lingura. Adaugati si ciocolata taiata bucati mici, sfaramata si  apoi omogenizati.

Puneti cu lingura din compozitie, pe o foaie de copt pusa in tava folosita pentru copt. Cate o lingurita de compozitie e suficient, ele vor creste si vor ajunge la dimensiunea ideala. Dati tava in cuptorul preincalzit dinainte, la treapta 3 si coaceti 15 minute. Suprafata fursecurilor trebuie sa fie putin moale la atingere, ele se vor usca la suprafata in timp.

Scoateti-le din tava si lasati-le la racit pe un gratar metalic. Pastrati-le intr-o cutie de carton.

Pofta buna la Fursecuri cu ciocolata!

Fursecuri cu ciocolata Fursecuri cu ciocolata

12 Responses to Fursecuri cu ciocolata

  1. […] anii trecuti, insa e musai sa va aduc si ceva nou. Astfel ca dupa ce mai zilele trecute v-am aratat fursecurile cu ciocolata, astazi vin cu Fursecuri cu crema de branza, fursecuri […]

  1. Starea spune:

    bun bun super bun 😉

  2. Alina spune:

    Imi ploua in gura. Musai trebuie sa fac si eu! Vechea reteta folosita de mine avea mai putina faina si fara lapte, dar am incredere in reteta ta si poate reusesc sa fac azi 🙂

  3. Rocsy Ciobanu spune:

    Ce fursecuri delicioase…

  4. Diana spune:

    Si io vreau …

  5. Doc spune:

    Foarte gustoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.