Pasta de linte
Dupa patru zile de minivacanta, timp in care am gatit numai la friteusa fara ulei, parca mi-era pofta de niste paste de linte. Fie ca tineti post sau nu, fie ca doar va doriti ceva rapid si bun de luat si la pachet, o pasta de linte poate fi o alegere reusita. Si de data asta am acceptat #provocareaSunFood lansata de prietenii mei. Pasta de linte se fabrica repejor in cateva minutele si este o alternativa buna si sanatoasa la asa-zisul „pate vegetal” pe care il gasiti prin magazine si zau ca nu v-as sfatui sa dati banii pe asa ceva.
Recunosc ca uneori luam frisca la tub, crema de patiserie la cutie, crema de smantana la cutie care se face rapid si fara bataie de cap, si toate astea cand avem de pregatit repejor ceva dulce pentru casa sau prietenii ce ne vin in vizita sau cand Miruna are chef de frisca pe piscoturi si eu nu-mi vad capul de treburi… pe principiul „nu moare nimeni, zau” insa pe „pate vegetal” nu dau bani nici sa ma bati. Mi se pare de departe cea mai nasoala chestie inventata ever, poate cu un loc mai jos de iubitul „surimi” de-l gasesti prin magazine. Insa cand vine vorba de pasta vegetala, pate vegetal, hummus in diverse variante, conservele de la Sun Food imi sunt cel mai bun prieten. Si de ajutor!
Ingrediente pentru reteta de Pasta de linte
- 1 conserva linte Sun Food
- 1 ceapa mica
- ulei de masline
- 1/2 avocado
- sare
- piper proaspat macinat
- 1/4 praf de usturoi
- avocado,
- rodie,
- rosii uscate pentru ornat
Mod de preparare pentru reteta de Pasta de linte
Desfaceti conserva de linte de la Sun Food, scurgeti boabele de zeama in care au fost conservate si treceti-le printr-un jet de apa rece. Lasati-le la scurs.
Tocati ceapa cat de marunt puteti. Puneti-o intr-un vas inalt impreuna cu praful de usturoi, 1/2 avocado, un strop de sare si lintea scursa de apa. Cu ajutorul unui blender vertical pasati incet de cateva ori. Adaugati ulei de masline si pasati pana ce devina totul o crema fina si densa, ca o pasta.
Asezonati cu piper proaspat macina ( optional si oricum foarte putin) si sare roz. Decorati cu felii de avocado stropite cu putina zeama de lamaie, boabe de rodie si/ rosii uscate in ulei.
Absolut delicios. Pastrati la rece, in cutie inschisa etans.
Un preparat ideal pentru perioada de post sau nu. Voi cum consumati lintea? Ce retete imi impartasiti?
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
2 Responses to Pasta de linte
Lasă un răspuns
Christmas Cookies fara gluten
[…] un prieten de nadejde cand vrei o salata satioasa, o supa buna, o mancare de linte cu carne sau un pate vegetal. In orice fel de combinatie ai gati-o, lintea iese mereu castigatoare. Iar tu vei fi multumit. Si […]
[…] si stii exact ceea ce consumi. Prefer un bol de hummus cu vinete, un platou cu hummus sau un bol de pasta de linte, o felie de paine sau niste painita scotiana, crackersi sau orice […]