WordPress Templates

Tocanita de iepure cu dovlecel

De cum se instaleaza toamna, imi vine pofta de tocanite, de mancarurile acelea dulcisoare si pline de sos, de legume amestecate cu carne, genul acela de mancare ce iti incalzeste sufletul si te face sa simti ca traiesti. Iar tocanita de iepure cu dovlecel a fost fix ceea ce aveam nevoie zilele astea.

Imi place toamna si iarna, mai ales din cauza mancarurilor pe care le fac si cu care am crescut. Farfuriile pline de bors sau ciorbe aburinde, mamaliga calda, carnea plina de arome si toate mancarurile satioase si pline de viata ma ajuta sa trec cu bine peste anotimpurile reci. Nu-mi place iarna, cu zapada, cu ger, cu geamuri pline de flori de gheata. Eu iubesc soarele si vremea cat de calda, dogoritoare chiar. Asa ca perioadele astea reci nu ma stimuleaza deloc. Iubesc toamna cand vine, si perioada rece cu zapada mi-as dori sa fie doar cateva saptaman, in preajma Craciunului…si atata 🙂 Nu-mi place sania, ski-urile, frigul, gerul, nu-s omul cu inima calda si zambetul pe buze in perioada rece.

Si pentru ca am dat deja suficiente detalii despre mancarea ce imi place mie in perioada asta, haideti sa va dau si reteta bolului fenomenal de tocanita de iepure cu dovlecel.

tocanita de iepure cu dovlecel

Ingrediente pentru reteta de Tocanita de iepure cu dovlecel

  • 1/2 iepure,
  • 2 dovlecei potriviti
  • 200 gr suc de rosii
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • boabe de piper
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • un fir de cimbru
  • o mana de faina
  • 1 pahar de vin

tocanita de iepure cu dovlecel

Mod de preparare pentru reteta de Tocanita de iepure cu dovlecel

Iepurele transat, spalat si uscat il trecem prin faina, pe toate partile si il rumenim inntr-o tigaie in ceva ulei.

In aceeasi tigaie calim ceapa taiata marunt, adaugam apoi dovlecelul taiat bucatele si cand lasa zeama adaugam rosiile cubulete.

Incingem cuptorul la 200 grade. Intr-o tava transferam dovlecelul din tigaie, impreuna cu sosul, bucatile de carne de iepure rumenite, sucul de rosii, vinul si condimentele. Adaugati si o cescuta de apa. Acoperiti cu folie si dati la cuptor, la 160 grade, pentru 2 ore. In ultimele 10 minute descoperiti tava si mariti temperatura de coacere la 200 grade.

Cam asta e!

Pofta buna, sa aveti! Ce altfel de mancare preferati voi in anotimpul rece?

tocanita de iepure cu dovlecel

tocanita de iepure cu dovlecel

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.