WordPress Templates

Tocanita de iepure cu galuste

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

V-a aduceti aminte de provocarea Bucatar Real? Eu da. Le-am luat vasul. Da, da, ala fain Pyroflam de 2 L, perfect rotud si cu capacul ala de sticla. Superb!

Si am promis ca fac reteta pe care le-am aratat-o, iar ei, mirosind-o, au ramas cu gandul la ea. Asa ca astazi le-o arat si lor si voua si tuturor. Sunt happy. Vasul Pyroflam e perfect. Exact cum am spus in postarea initiala. E perfect adaptabil retetei mele, o tocanita de iepure cu galuste.

Ei, dragilor, uite asa in weekend-ul ce tocmai a trecut, scot urecheatul din congelator, dezghet total, baut cafea, tocat toate alea, framantat aluat, pus in vas, prajit, copt si in sfarsit savurat. Totalmente incredibil de bun! Un adevarat dezmat culinar. Pe bune!

Sa mai spun ca musafirii au fost dati pe spate la vederea vasului alb Pyroflam, plin ochi cu galuste mirosind a ceva indestructibil de aromat si tronand tantos in mijlocul mesei? V-am spus doar: e vasul perfect!

Tocanita de iepure cu galuste

Dar ati asteptat destul nu? Asa ca… skip intro si mergeti la:

Ingrediente pentru Tocanita de iepure cu galuste

pentru tocanita:
  • 1 iepure de casa taiat in bucati potrivite
  • 10 felii de costita afumata
  • 1 lingura rozmarin
  • 300 gr ciuperci Pleurotus
  • 2 cepe potrivite
  • 500 ml bere
  • 700 ml supa de pui
  • o lingura de unt
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper proaspat macinat

pentru galuste:

  • 300 gr faina Dobrogea 000
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr unt
  • 1/2 nucsoara 
  • 1 lingurita tarhon
  • sare si piper proapst macinat
  • putin lapte

Mod de preparare pentru Tocanita de iepure cu galuste

Facem intai galustele amestecand faina cu praful de copt, tarhonul, un praf de sare de mare si putin piper proaspat macinat si turnam lapte cat sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. Amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat destul de ferm. Din el vom intinde cu palmele infainate un snur mare pe care il vom taia apoi in 18 bucati egale. Modelam din bucatelele respective niste bilute, le asezam pe o tava si radem deasupra nucsoara. Dam la frigider pana e aproape gata tocanita.

Tocanita de iepure cu galuste

Fiecare bucata de iepure o dam prin faina si o scuturam bine pentru a inlatura excesul. Punem vasul Pyroflam direct pe flacara, incalzim uleiul de masline si untul si adaugam bucatile de carne pe rand, prajindu-le circa 5-7 minute pe toate partile.

Cand s-au rumenit putin toate, punem peste ele feliile de costita afumata, adaugand un praf de sare de mare si piper proaspat macinat. Le mai lasam cateva minute pe foc, pana se mai prajeste si costita, avand grija sa amestecam in vas, pentru a nu se arde carnea.

Adaugam apoi rozmarinul, ciupercile taiate, ceapa tocata si lasam pe foc mic, inca 10 minute, pana ce se inmoaie ceapa si devine aurie. Incorporam apoi o lingura de faina, berea si supa de pui si lasam vasul Pyroflam direct pe flacara, inca 30-40 minute, acoperind totul si spionand prin capacul de sticla.

Cand tocanita a mai scazut, asezam galustele peste ea, la o distanta de circa 1 cm unele fata de altele. Acestea vor actiona ca un capac, permitand carnii sa retina zeama si sa nu se usuce. Stropim totul cu ulei de masline si dam vasul in cuptorul incins la treapta 5 (190grade) pentru maxim 40-45 minute. Galustele vor fi crocante deasupra si moi dedesubt, ca niste chifle. Si vor fi absolut fabuloase!

Punem vasul direct pe masa si…. Tocanita de iepure cu galuste!

Pofta buna!

Tocanita de iepure cu galusteTocanita de iepure cu galuste
Tocanita de iepure cu galuste
Tocanita de iepure cu galuste

20 Responses to Tocanita de iepure cu galuste

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Bunatate ai pregatit in acel vas..pup!

  2. Raluca spune:

    Hhmmmm, mai faci ce mai faci, ne mai prezinti cate un urecheat! Sigur nu te cheama Artemis? Pupici

  3. Adina spune:

    Interesanta reteta !Sunt prima la masa ,asa ca primesc o portie destul de generoasa !:)
    O zi minunata !:)

  4. JANET spune:

    Arata minunat,numai ca nu ma omor dupa carnea de iepure!Bafta la concurs!
    O seara minunata!

  5. Licuta Marin spune:

    Mmm, tare apetisanta tocanita ta!Yummy!Pupici!

  6. Fab Chef spune:

    Am papat si eu iepure cand eram mica – bun de tot ce-ai facut aici!

  7. pansy spune:

    mai omorat cu galustele astea,trebuie sa fie o minunatie !

  8. alinutzika spune:

    faina reteta! Si eu am primit vasul si-mi place muuuult

  9. Mare Maria spune:

    Apetisanta rau tocanita ta:)!!!!Pupici

  10. Arata tare apetisant, frumoasa prezentare!

  11. Poliana spune:

    Wowo, interesanta reteta. Arata foooarte bine, fabulos de bine! Felicitari! Te astept si la mine pe blog, pentru o portie de desert 😛

  12. gaby_d spune:

    Foarte fain si-mi plac mult de tot pozele!
    Bravo!
    Pup.

  13. Alice spune:

    ms Gaby_d:) bafta si tie!

  14. Alice spune:

    Raluca…nu mai sunt asa de sigura :))

  15. Alice spune:

    Adina, te astept.

    Janet asta e:))

    Licuta, saru’mana

  16. Alice spune:

    Fab Chef e super iepurele asa…delicios de gustos 🙂

    pansy te astept cu imprsii dupa 😛

  17. Alice spune:

    Top Cuisine, multumesc!

    alinutzika..asa-i ca ii fain?

    Mare Maria..pup

    Alice…saru’mana

    Poliana, vin acusi sa vad

  18. Servus Albinuto! Am facut si eu reteta asta si te invit sa vazi cum mi-a iesit mie 🙂
    http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/11/iepure-cu-ciuperci-sub-capac-de-paine.html

    A fost foarte buna mancarea! Sarut mana pentru masa! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.