Cuscus floral fara gluten
Si anul acesta m-am alaturat, altor bloggeri, campaniei Mananc Responsabil de Sarbatori si voi gati cateva retete speciale, dedicate in principal celor care au diverse afectiuni: intoleranta la gluten, diabet, intoleranta la lactoza. Pentru ca perioada sarbatorilor si, in special a sarbatorilor de iarna, ii poate debusola pe unii dintre noi si poate ca nu avem suficiente idei sau resurse de a ne hrani sanatos. Asa ca pentru astazi va aduc un desert aromat, un cuscus floral fara gluten, indulcit cu bautura din orez si fructe proaspete. Iar reteta asta este ideala si pentru perioada de post, astfel ca poate fi o alternativa buna pentru persoanele sau copiii care nu au vreo afectiune, ci isi doresc un desert light, de post, vegetarian.
E drept ca pentru unii dintre noi e poate greu cum sa prepari ceva dulce fara zahar, sa fie si gustos, si apetisant, si frumos, dar mai ales sa fie sanatos. Sau unii se gandesc cum si ce fel de christmas cookies poti prepara. Ei, bine pentru asta eu si alti bloggeri vom prepara o serie de retete speciale si voi le puteti comenta, viziona si sustine pe facebook, pentru ca le veti gasi pe toate sub hastag #ManancResponsabildeSarbatori. Detalii complete despre campanie, sponsori, bloggeri participanti le gasiti pe site-ul www.alimentespeciale.ro carora le multumesc si pentru produsele puse la dispozitie pentru crearea aceststor retete.
Ingrediente pentru reteta de Cuscus floral fara gluten
- 150 gr cuscus floral gluten free
- 50 ml bautura din orez
- 1 lingurita muscovado
- o mana de fructe uscate, amestec bio fara gluten (smochine, portocala, migdale)
- mandarine
- rodie
Mod de prepapare pentru reteta de Cuscus floral fara gluten
Incalziti 200 ml apa pana ce clocoteste.
Intr-o craticioara puneti amestecul de cuscus floral fara gluten. Aceste este un produs bio cu preparare instantanee, un amestec inedit si aromat de cuscus si petale de flori. Turnati peste acesta apa clocotita. Puneti deasupra craticioarei un prosopel de bumbac, curat si deasupra un capac. Lasati 5 minute, apoi rasfirati cuscusul cu o furculita. Adaugati bautura din orez si zaharul muscovado. Amestecati si lasati inca 3 minute, acoperit.
Transferati totul in boluri si serviti-l caldut cu mandarine, amestec de fructe uscate si boabe de rodie.
Un desert special pentru o perioada speciala, nu-i asa? Daca va place reteta va rog sa o sustineti aici pe blog sau pe facebook. Si orice comentariu, like si share e de bun augus si va multumesc pentru ca imi sustineti munca.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Lasă un răspuns
Pui cu rosii si usturoi copt
One Response to Cuscus floral fara gluten
Asta e exact genul meu de desert! Simplu, cu multe arome si multe culori!