Gratar de vita Angus
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Inca din primele randuri trebuie sa va marturisesc ca am o relatie bunuta cu ceea ce se numeste a fi carne de vita. Imi place si Miruna adora ciorba de vita (cu bucatele mici si suculente, fragede de carnita), osso bucco e unul din favoritele noastre si incercat tot felul de variante de preparate cu vita. Insa trebuie sa va spun ca nu am o relatie foarte buna cu modul de preparare ” in sange” rare, medium rare etc… O fi ca nu sunt eu vreo mare cunoscatoare sau vreo tipa cu gusturi rafinate, insa eu daca vad rosu-roz in carne, ma ridic de la masa si pa! Asta e, si, am ajuns la o varsta la care nici nu mai doresc sa ma conformez unor standarde inalte, so… carnea trebuie sa fie bine facuta, pentru a-mi fi pe plac. Ce e intre, nu-i de mine 🙂 Asa ca in momentul in care am vazut ca cei de la Karpaten Premium au deschis un shop online, m-am gandit ca ar sade bine o bucata de rump steak la mine pe masa. Zis si facut. Mi-au trimis o buna bucata de rump steak si dupa ce m-am invartit mult in jurul ei si am pus vreo cateva intrebari pe net (ce sa fac cu ea?) am decis sa incerc cateva bucati pentru un gratar asa simplu. Stiu ca unii vor spune ca am stricat frumusete de bucata de vita, ca vita asta mergea facuta toata, trasa la tigaie pentru „fata” si apoi bagata la cuptor, dar hei… noi suntem doar doi la masa! pe Miru nu o bag la chestii din astea, ca stiu ca starmba rau din nas.
Asa ca astazi va prezint, aci pe blog, un gratar de vita Angus. Ca sa vezi cum e cu batranetea asta! Am omis sa spun ca cei de laKarpaten Premium sunt cunoscuti pentru calitatea carnii de vita, Premium Angus (in speta) si este o carne obținută din bovine cu o genetica de top, crescuta in mod natural. Calitatea superioara este data de fragezime, aroma, marmorare si de procesul de maturare. Am taiat cateva bucati, desi ar fi trebuit sa fie mai groase (daca e sa ma iau dupa manual si practica marilor bucatari), insa eu care am o mare reticenta in ceea ce priveste carnea de vita, gust, aroma, fragezime, mi-am zis ca mai bine o stric in felii mai subtiri. Mna, femeie necunoscatoare, dar voi sa ma iertati. Insa carnea e frageda si foarte buna. Se face rapid pe gratar, cateva minute pe fiecare parte, cred ca vreo 3-4 la numar. Simplu si delicios, in doar cateva minute. Sau daca esti lenes ca mine, le bagi in cutia aia speciala pentru vid de la Food Saver si le uiti vreo doua zile in frigiderul praasptat si nou neo frost (trebuia sa ma laud si eu putin :))
Ingrediente pentru reteta de Gratar de vita Angus
- 400 gr chiulota premium angus
- un praf de sare
- cateva boabe de piper rosu si negru
- boabe de mustar cam o jumatate de lingurita
- 1 lingura ulei
- 2 frunze dafin
- un fir de cimbru
- 1 frunza de busuioc
Mod de preparare pentru reteta de Gratar de vita Angus
Feliile de vita le-am pus in cutia speciala pentru vidat de la Food Saver. ma ajuta de fiecare data cand vreau sa marinez usor niste carne (de orice tip) si e de nelipsit din casa. Dar daca nu o aveti nu e niciun bai.
Intr-un mojar am pus lingura de ulei, boabele de piper si mustar, sarea, frunzele de dafin si am scututrat firul de cimbru. Am amestecat si zdrobit bine si am uns si frecat carnita de vita pe ambele parti, apoi am adaugat in cutie si frunza de busuioc verde (mai mult de decor, nu cred ca a avut vreo mare influenta). Am inchis cutia etans si am scos tot aerul din ea, apoi am uitat-o 48 de ore la rece. Asa s-a petrecut, asa va zic ca am facut, dar banui ca daca o tineti o ora sau deloc la rece, nu va fi vreo mare deosebire.
Am incins gratarul electric si am pus cate 3-4 minute pe fiecare parte bucata de carne de vita angus.
Le-am devorat instant, noroc ca ne-am asezat intai la facut poze, pentru ca altfel nu stiu cum rezolvam problema asta 🙂
Voua cum va place carnea de vita? Carnea de vita Angus ne-a convins si cu siguranta vom mai lua din shop-ul online premium Angus.
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
One Response to Gratar de vita Angus
Lasă un răspuns
Tarta cu branza de capra si smochine
[…] cat mai repede si nu prea aveam de nici unele prin casa. Intr-un final am gasit in congelator niste vita angus, cateva bucatele numai bune de o friptura de vita, si o jumatate de kilogram de ciupercute mici si […]