Tarta cu branza de capra si smochine
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Intr-o seara aveam asa o pofta de ceva dulce, nu foarte dulce, de o tarta cu ceva… mmm… zau ca nu stiam ce anume. Intamplarea face ca aveam doua rulouri cu branza de capra la Colline si tot intamplarea face ca in seara cu pricina, Remi sa vina acasa cu o mana de smochine proaspete. Nu stiu cum de le-a cumparat pentru ca el nu e fan smochine. E drept ca baiguisem eu ceva prin casa referitor la niste smochine proaspete, ceva gen: „mai, dar ce fain ar fi sa am niste smochine din alea proaspete, doar ca nu am vazut in magazin, bla bla bla”… stiti, voi, momentul ala cand femeia vorbeste singura si barbatul amabil si indragostit zice: „da, draga”. Cam asa 🙂 Dar nici nu conteaza motivul pentru care: important este ca am putut sa coc minunatia asta de tarta cu branza de capra si smochine.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza de capra si smochine
pentru aluatul de tarta:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- cateva linguri de apa sau lapte rece
- putina sare
- 1-2 linguri zahar
pentru umplutura
- 100 gr branza de capra cu carbune, la Colline
- 100 gr rulou de branza de capra clasic la Colline
- 100 gr iaurt
- 30 ml sirop de agave
- 4 smochine
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza de capra si smochine
Primul pas: aluatul de tarta. Va trebui sa amestecati faina, un strop de sare, zahar si unt pana obtineti un aluat sfaramicios. Treptat adaugati apa sau lapte rece, cateva linguri vor fi suficiente, si omogenizati pana obtineti un aluat elastic, dar ferm. Inveliti-l in folie de alimente si lasati-l la frigider pentru o ora. Apoi il scoateti si il intindeti cu sucitorul. In timpul asta incalziti cuptorul la 200 grade, fara ventilatie. Intideti aluatul cu sucitorul in foaie de 0.5 cm Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu putina faina, indindeti aluatul in tava si taiati marginile care se rasfrang. Cu ele veti putea face apoi un decor frumusel pentru tarta asta sau sa il pastrati la rece pentru o alta tarta pe care sunt sigura ca o veti coace curand.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc, puneti deasupra lui o foaie de copt si o mana mare de boabe de fasole sau naut crud sau orice fel de boabe sau pietricele speciale pentru copt (daca aveti). Scopul lor este ca tarta sa “stea” la copt sa nu se umfle si sa se deniveleze, sa ramana perfecta. Dati tava la copt, la 180 grade pentru 15 minute. Scoateti tava de la cuptor si ridicati foaia de copt de deasupra. Lasati-o sa se raceasca usor, timp in care veti prepara umplutura.
Frecati branza de capra cu iaurtul si siropul de agave. Am ales sa folosesc branza de capra de cea mai buna calitate si de data aceasta compozitia e usor sarata. Imi place combinatia sarat-dulce si cumva, parca gustul sarat va pronunta gustul dulce si te va face sa mai ceri o felie de tarta si inca o felie 🙂 Turnati compozitia de branza in coaja de tarta precoapta. Feliati usor smochinele proaspete si asezati-le deasupra, dupa cum va place voua. Smochinele la cuptor devin dulci, fine, catifelate si absolutamente delicioase!
Dati la cuptor pentru 40 minute, la 170-180 grade.
Scoateti tarta si lasati sa se raceasca inainte de a o taia in triunghiuri. Presarati frunzulite de menta proaspata si extra miere de albine. Delicioasa si sfaramicioasa! Pofta buna!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!
Platou cu hummus si fasole alba la tigaie
Lasă un răspuns