Osso Bucco
by Alice Ciobanu
Rasfoind Enciclopedia Culinara, carte pe care am primit-o in cadrul campaniei Cartea calatoare de la editura All (vin si cu recenzia cartii maine-poimaine) am dat peste Osso Bucco.
Stiam reteta asta, am auzit numai de bine, descrieri suculete, ti se topeste in gura etc etc….dar tot timpul mi-am zis mie insami 😛 „e vita, frate! no way!!!” Recunosc cinstit nu sunt fan vita, nici macar fanul ala cu numarul 3333333…. adica never ever vita! dar dupa cum vedeti e adevarata chestiunea aia care incepe sau se termina? cu never say never …so…. iata-ma azi ca vin in fata dvs. si pe masa sotului meu :)) cu Osso Bucco.
Sa va povestesc cum e?
Pai e asa: ….e demential de suculent, abia astepti sa te arunci in farfurie de cum o vezi,…. vita n-are gustul ala „strange” :D, nu e tare ca cizma de-o pui pe ploaie la arat, ….e ceva… e ceva ce lasa urme adanci papilelor gustative si atunci cand vei avea suta de ani si vine sa te vada acel cineva cu coasa ii poti rinji in fata zicand: „hei bine-ai venit cucoana…. ia-ma ca n-am trait de pomana”.
Ingrediente petru Osso Bucco
- 2 bucati mari de rasol de vita cu os, frumoase 😛
- ulei de masline
- 50 ml vin alb
- 800 ml supa de vita
- 1 morcov mare
- 1 patrunjel radacina mare
- o bucata de telina
- 2 cepe
- o lingura de unt
- 300 gr rosii
- faina de grau
- 1 frunza dafin
- busuioc
- cimbru
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- coaja de lamaie
- patrunjel proaspat tocat marunt
- un catel mic de usturoi
Mod de preparare petru Osso Bucco
Asa… incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul incins, pe fiecare parte, dupa care le scoateti si le pastrati la cald.
In cratita in care le-ati rumenit adaugati untul. Puneti ceapa tocata marunt, morcovul, telina, patrunjelul radacina, toate taiate bucati grosute. Caliti-le pana se inmoaie putin si devin aurii. Turnati supa si vinul si lasati sa dea in clocot.
Adaugati bucatile de carne, frunza de dafin, busuiocul si cimbrul.
Acum… dati focul la mediu spre mic, si lasati asa cam vreo ora. Pregatiti-va cu multa rabdare… e o mancare care dureaza ceva-ceva. Dupa ce trece ora aia 😛 veti pune rosiile tocate si veti mai lasa la fiert totul cam o ora o ora jumate, depinde de carnita cat de tanara a fost vacuta :)) si cat de repede se inmoaie. Dar… merita toata asteptarea… parol! si fiti pregatiti… vi se va umple casa de arome suculente si superbe!
Gremolata se face in felul urmator: pisati usturoiul, tocati patrunjelul, razuiti fin coaja de lamaie…. amestecati totul si dati deoparte.
Serviti-o calda pe farfurii incalzite, alaturi de un pufos piure de cartofi, presarat totul cu gremolata pregatita dinainte. Merge bine si cu mamaliguta moale si calda… polenta :)) sau cu risotto….. fiecare dupa cum doreste.
Pofta buna!
18 Responses to Osso Bucco
-
mmm.nu am mancat de mult !
-
deci? e timpul sa mai faci o data :))
-
-
Mmmm,este super delicioasa!mie mi-a facut-o fata cand am fost in Italia,eu nu am curaj s-o fac(cu vita de la noi…)sau mai bine spus nu am rabdare,tu esti indrazneata,bravo!!!
pup si o zi buna!!-
Lulu…si eu am avut oarece emotii legate de vita de la noi…dar a fost foarte tinara, sa zic asa…in 2 ore jumate era gata totul si foarte foarte frageda… rasoalele le-am luat din kaufland din iasi…superbe….
-
-
Yuuumy!!! delicios tare acest rasol de vita !!!
-
da da daaaaaaaa
-
-
Mie osso-bucco chiar imi place!!!
-
si mie…si ciorba de vacuta….si mai e ceva cu stroganof? incerc si ala :))
-
-
Alice, esti mortala! Daca tu zici ca e asa buna, va trebui sa o fac si eu, neaparat!!! Altfel o sa stau si o sa salivez zile in sir cu gandul la reteta asta 😀 Pupici!
-
Poliana, asa-i ca sunt? :)) Da mai…musai! si apoi astept sa ma tragi de maneci sa imi spui daca v-a placut! garantat ca da! pupicei
-
-
Bun bun si apetisant!!!
-
pups&hugs 🙂
-
-
am facut si eu osso bucco mai demult si a fost delicios!
-
foarte..pupicei
-
-
Apetisanta mancarea,nu gluma!Pup!
-
mersic..pupicei….
-
-
Probeaza sa faci reteta asta cu carne de manzat si cu risotto alla milanese!Merge bine si cu vitel,dar sa nu fie prea tinerel!
Lasă un răspuns
Salata de rosii
[…] vita. Imi place si Miruna adora ciorba de vita (cu bucatele mici si suculente, fragede de carnita), osso bucco e unul din favoritele noastre si incercat tot felul de variante de preparate cu vita. Insa trebuie […]