Placinta la tigaie cu ciuperci si pesto
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Stiu ca v-am tot „stresat” cu leurda, pesto si diverse placinte la tigaie. Insa nu m-am putut abtine sa nu bag o portie de placinta la tigaie cu ciuperci si pesto. Si pentru ca nu am reusit sa ma duc la cumparaturi pentru a cumpara ciuperci, am luat o conserva de ciuperci feliate de la Sun Food si ceva pesto ce aveam in frigider, astfel ca imediat am incropit o placinta la tigaie cu ciuperci si pesto. Ciupercile din borcanul de la Sun Food sunt ideale pentru preparatele rapide, pentru care nu ai timp sa stai sa cureti, sa tai sa pregatesti ciupercutele. Sunt minunate si nu ezit sa apelez la ele ori de care ori e nevoie. Iar placinta asta e minunata si arata extraordinar.
Ingrediente pentru reteta de Placinta la tigaie cu ciuperci si pesto
pentru aluat:
- 100 ml lapte caldut
- 1 1/2 pahar de faina
- 1 strop de sare
pentru umplutura:
- 1 conserva de ciuperci feliate Sun Food
- pesto de leurda
Mod de preparare pentru reteta de Placinta la tigaie cu ciuperci si pesto
Pentru aluat va trebui sa amestecati, intr-un bol, faina cu sarea si laptele caldut si sa framantati usor cu degetele rasfirate pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Daca vi se pare ca mai trebuie putina faina, adaugati in timp ce framantati. Nu trebuie sa obtineti un aluat dens si tare ca la taiteii de casa, ci un aluat obisnuit, ferm, nelipicios. Lasati aluatul sa se odihneasca, timp in care pregatiti umplutura.
Pentru umplutura va trebui sa desfaceti conserva de ciuperci feliate, sa le scurgeti de zeama in care au fost conservate si sa le treceti printr-un tocator.
Placinta: Impartiti aluatul in doua bucati pentru a fi mai usor la intins foaia. Pe masa infainata intindeti cu sucitorul bucata de aluat pana obtineti o foaie rotunda si cat mai stravezie. Ideal este sa se vada prin ea . Apoi faceti rulourile pentru placinta la tigaie cu branza si pesto. De-a lungul foii, pe o margine, uneti cu o pensula cu pesto proaspat, apoi presarati ciupercile tocate.
Rulati aluatul fix o data si jumatate, doar cat sa acoperiti umplutura, sa o inchideti in rulou. Nu rulati mai mult de o data si jumatate, pentru ca riscati sa ramana placinta cruda la copt. E foarte important sa tinem cont de acest pas. Deci rulati o data si jumatate, apoi taiati de-a lungul foii rulate. Aceasta fasie umpluta, acest rulou umplut il rulati sub forma de melc si il puneti in mijlocul tigaii unse cu ulei. Luati iarasi din compozitie si veti pune pe marginea foii de aluat, in linie, rulati iarasi o data si jumatate, taiati ruloul umplut si il asezati in tigaie, in jurul melcului din mijlocul tigaii. Procedati astfel pana terminati intreaga cantitate de aluat, tot punand cate un rulou in prelungirea celuilalt rulou, pana ce se formeaza un melc mare si intreaga suprafata a tigaii e acoperita.
Puneti apoi tigaia cu placinta pe foc si o coaceti la foc moderat pana se rumeneste si capata o crusta frumoasa. Apoi intoarceti cu ajutorul unui capac si coaceti placinta pe cealalta parte. Punem un capac pe tigaie, rasturnati dintr-o miscare, intorcand-o. Exact ca la o tortilla. Coaceti si pe cealalta parte si o scoateti pe o farfurie.
Consumati calda sau rece, dupa preferinte. E ideala pentru job sau pentru pachetul de serviciu.
Delicioasa aceasta placinta la tigaie cu ciuperci si pesto!
Lasă un răspuns
Mini tarte cu praz
2 Responses to Placinta la tigaie cu ciuperci si pesto
Îmi place leurda, iar în timpul posturilor ciupercile sunt binevenite. E drept, combinaţia prezentată de tine, frumos îmbinată în minunata plăcintă, mi-ar sta bine şi mie într-o farfurie.
Fain!
Multumesc!