Mini tarte cu praz
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
M-am tot gandit ca ar trebui sa mai fac si eu ceva de mancare, caci ai mei, (dragii de ei) cam fac foamea de ceva vreme. Asa ca le-am zis: bai, va fac o tarta! Cu ce o sa fie nu stiu, dar va garantez ca o sa va placa. Si tot ce am putut gati zilele astea au fost niste mini tarte cu praz :)) Fix numai bune de luat la pachet, la job sau la scoala. Sunt mici, cochete, sunt pline de savoare si sunt fenomenale a doua zi, reci. Pentru a nu va fi atat de dificil sa le faceti asa mini, le puteti prefera in formula „maxi” adica o tarta normala in tava rotunda de 24*26 cm. Apoi o taiati in triunghiuri si asta e tot. Hai sa va povestesc cat de misto sunt aceste mini tarte cu praz.
Ingrediente pentru reteta de Mini tarte cu praz
pentru aluat:
- 140 gr unt
- 260 gr faina
- 1 ou
- un varf de cutit de sare
- 4 linguri lapte
pentru umplutura:
- 100 gr felii subtiri de bacon
- 1 praz (partea alba)
- 100 gr gorgonzola
- 30 gr smantana
- mix de seminte de susan
Mod de preparare pentru reteta de Mini tarte cu praz
Mai intai preparati aluatul de tarta, iar treaba asta este foarte simpla: amestecati faina cu sarea si untul taiat bucati, rece. Amestecati pana devine faramite, exact ca niste biscuiti sfaramiciosi. Adaugati oul batut putin si cate o lingura de lapte. Imediat ce obtineti un aluat tare, ferm, ca o bila, il inveliti in foaie de alimente si il dati la rece pentru o ora( dar nu e neaparat necesar).
Taiati prazul rondele, doar partea alba si puneti-l la calit in doua, trei linguri de ulei vegetal, pana ce se inmoaie si se rumeneste putintel. Scoateti-l pe o farfurie calda si pastrati-l la cald. Separat, trageti la tigaie feliile alea stravezii de bacon, doar cat sa capete „lumina”, cateva secunde pe fiecare parte. Nu trebuie nici sa se rumeneasca, nici sa se prajeasca. Scoateti-le si pastrati-le la cald. Separat topiti gorgonzola, intr-o tigaie la foc mic, si cand a devenit cremoasa, adaugati
Incingeti cuptorul la 180 grade.
Pregatiti niste tavite din acelea speciale pentru briose, ungeti-le cu un strop de ulei si tapetati fiecare locsor cu un strat subtire de faina. Scoateti aluatul de la rece si intideti-l cu sucitorul pe masa infainata. Cu ajutorul unei forme rotunde si mari de decupat gogosi taiati forme rotunde si apoi potriviti-le in locurile speciale din tava de briose. Puneti in fiecare bucatica de aluat cate o jumatate de felie de bacon, adaugati cate o lingura rasa de praz si la final faceti o crusta de gorgonzola. Presarati mix de seminte de susan, alb si negru, sau doar alb ( daca nu aveti puteti inlocui cu mac) si dati la cuptor la foc moderat (160-170 grade) pentru 35-40 minute.
Pofta buna!
Tocana olteneasca cu pui
Lasă un răspuns