Placintele cu ananas
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Azi dam startul pregatirilor pentru seara de Ajun. Dam startul in mod oficial, vreau sa zic. Si ce dragut ar fi sa il asteptam pe Mos Craciun cu o masuta plina de dulciuri: cozonaci, fursecuri pufoase, turta dulce glazurata si pe ici colo cata o figurina din turta dulce sau de ce nu, o casuta din turta dulce. Dar si mai fain ar fi sa ii lasam Mosului sub bradut o punguta cu placintele cu ananas, moi si dulci! Cred ca s-ar bucura… Si cred ca si ai vostri copii s-ar bucura de asa placintele, iar daca aveti pe acasa o conserva de ananas rondele de la Sun Food, treaba e ca si rezolvata. Scapati de efort, banuti si timp de a cumpara un ananas, a-l curata si a-l taia perfect. So, hai sa nu mai lungim vorba si sa ne apucam de treaba!
Ingrediente pentru reteta de Placintele cu ananas
- 1 conserva de ananas rondele
- 350 gr faina
- 4 galbenusuri
- 100 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 20 gr unt
- 100 gr zahar
- esenta de rom
- 1/2 lingurita scortisoara
- un strop de sare
Mod de preparare pentru reteta de Placintele cu ananas
Dizolvati drojdia in putin zahar si lapte caldut, apoi acoperiti-o cu putina faina si lasati-o pana isi dubleaza volumul la loc caldut.
Mixati spuma galbenusurile cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Incorporati faina, maiaua, untul caldut, laptele si zaharul amestecat cu scortisoara. Framantati un aluat molicel, ca pentru gogosi, placintele sau cozonacei. Lasati-l la loc cald pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul, ferit de curenti de aer reci.
Intindeti foaie grosuta, de 0.5 cm, si taiati cu ajutorul unui pahar cu gura larga.
Desfaceti conserva de ananas si scurgeti rondelele de ananas, foarte bine. Taiati-le in doua jumatati, doua semicercuri.
Puneti in fiecare rotund de aluat o jumatate de rondea de ananas si acoperiti cu cealalat bucata de aluat. Puneti in tava, peste foaia de copt si lasati-le 15 minute, acoperite cu un prosopel de bumbac. Ungeti-le cu un galbenus de ou spart intr-o lingura de lapte si presarati putin zahar brun deasupra lor. Coaceti la foc moderat 30-35 minute.
Pudrati cu zahar pudra (daca vreti) si consumati cu drag aceste placintele cu ananas!
Trei retete rapide cu ulei de masline Costa d’Oro
Lasă un răspuns