Lasagna cu ciuperci si gorgonzola
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Azi am avut chef de niste lasagna. Probabil pentru ca unul din desenele preferate ale Mirunei e Garfield, iar acolo mereu se vorbeste despre lasagna, lasagna cu trei feluri de branza si tot asa. Multe nu stiu despre lasagna, stiu doar ca imi place sa o maninc. Si mai stiu ca e in plan o lasagna cu carne si una cu trei feluri de branza. Nu stiu cand le-o veni randul, dar candva, candva le-a veni 🙂
Insa, de data asta am pus de o lasagna cu ciuperci si gorgonzola, poate pentru ca aveam asa un chef de lasagna, poate pentru ca am descoperit dosita o cutie de foi de lasagna, poate pentru ca habar nu am de ce.
Din punctul meu de vedere lasagna e genul ala de mancare buna pentru orice vreme si buna pentru orice fel de masa. Adica e buna si pentru pranz si pentru cina, iar daca iti ramane o poti lua la pachet la job a doua zi. O poti reincalzi la micounde, e practic raiul pentru cei grabiti sau care nu au chef sa gateasca zilnic. Si e extrem de buna.
Ingrediente pentru reteta de lasagna cu ciuperci si gorgonzola
- 1 cutie de foi de lasagna
- 1 ceapa potrivita
- 250 gr branza gorgonzola
- 300 gr smantana
- 400 gr ciuperci
- 2 galbenusuri
- ulei
Mod de preparare pentru reteta de Lasagna cu ciuperci si gorgonzola
Intr-o tigaie caleste ceapa tocata marunt pana se albeste. Adauga ciupercile taiate grosier, chiar felii groase, stropeste cu putina sare si lasa la foc mic 7 minute. Amesteca si trage de pe foc. Intr-o tigaie pune doua linguri de ulei si branza gorgonzola. Cand se topeste adauga 100 gr de smantana.
Pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste scufunda, pentru cateva secunde, fiecare foaie de lasagna. Unge o tava cu unt si pune foile de lasagna intr-un strat. Aduagta ciuperci si apoi sosul de gorgonzola, una doua linguri. Continua cu un strat de foi de lasagna si tot asa. Peste ultimul start de foi toarna restul din cantitatea de smantana batuta cu doua galbenusuri.
Da la cuptor pentru 35 minute.
POfta buna!
Lasă un răspuns
Mancare de ficat cu ceapa
One Response to Lasagna cu ciuperci si gorgonzola
Nu m omor cu pastele şi, de aceea, privesc lasagna cu oarecare indiferenţă. Bine, mănânânc, dar nu mai mult de două ori pe an. Prefer o varinată mai orientală, musacaua, eventual cu ceva gorgonzola peste ultimul strat de cartofi, care să se topească ca o lavă cuminte peste întreaga compoziţie, pe care s-o mănânc cu nişte murături suculente şi revenoase. Na, că iar sunt Gică-contra. 😀
Bun, asta nu înseamnă că preparatul tău nu arată minunat, apetisant, dar eu sunt eu, ştii bine, un gurmand ciudat plin de idei trăznite. :))
Merg la ciorba mea de fasole, cred că s-a răcit, abia aştept să muşc din ceapa de apă şi din conopida murată cu care o voi asorta. 😀