Paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Luna asta este luna dragostei si a iubirii, drept pentru care am decis sa ma alatur celorlalti bloggeri si sa intru in campania Iubim Si Daruim, organizata de Scharr si Celiaci.ro. Si asta pentru ca si persoanele cu intoleranta la gluten sau care sufera de boala celiaca pot avea parte de cine romantice, de lumina lumanarilor si de toata atmosfera asta draguta care ne invaluie. Produsele de la Scharr sunt special concepute pentru dieta gluten free si sunt extrem de variate: de la biscuiti si dulciuri, la diverse tipuri de faina si paste.
Astazi am ales sa va aduc o farfurie de paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate, pentru ca eu asociez fara sa vreau ziua iubirii cu o mare farfurie de paste :)) ( crazy woman)
Ingrediente pentru reteta de paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate
- 150 gr paste fara gluten
- 80 gr gorgonzola dulce
- 50 ml smantana
- o lingurita de muguri de pin
- cateva rosii uscate in ulei
Mod de preparare pentru reteta de Paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate
Puneti pastele fara gluten la fiert in apa clocotita si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incapatoare puneti o lingurita de ulei si mugurii de pin. Trageti-i usor la tigaie si apoi puneti gorgonzola bucatele si, imediat ce aceasta incepe sa se topeasca, adaugati smantana. Amestecati pana la omogenizare completa si dupa 3 minute trageti de pe foc.
Rasturnati pastele fara gluten fierte al dente si scurse de apa in acest sos de gorgonzola si muguri de pin. Amestecati si apoi puneti in bolurile de servit. Adaugati bucatele de rosii uscate in ulei si cateva suvite de chives.
Pofta buna la paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate!
Lasă un răspuns
Briose cu faina de teff si merisoare
One Response to Paste fara gluten cu gorgonzola si rosii uscate
Felicitari !
Imi place ideea. 🙂