Prajitura cu musli si ananas
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand vine Mos Neculae, trebuie sa gaseasca si el o prajitura, mami! E obosit, iti dai seama pe la cati copii trebuie sa ajunga intr-o singura noapte? Si nu are ajutoare ca Mos Craciun, nici macar sanie cu reni nu are… Hai, sa ii facem o prajitura, sa i-o lasam acolo langa ghetutele mele. Asa ca, hai! Marturisesc ca nu prea aveam in casa mai nimic care sa poate fi folosit in niste prajituri bune si fruoase, nu aveam ciocolata, oua, lapte, si nici mare timp nu aveam. Dar aveam o conserva de ananas bucati, de la Sun Food, o punga mare de musli cu fructe uscate, fara zahar, un borcan mic de dulceata de visine si cateva linguri de magiun cu alune 🙂 Combinate toate astea a iesit o minunatie de prajitura. Nu mi-as fi imaginat ca poate iesi asa o mare bunatate. Nu am pus foarte mult zahar in blat, dar voi puteti sa plusati cu vreo 50 gr, daca va place mai dulce, si singurul inconvenient la praji asta e ca e mult mai buna si mai pufoasa si mai sfaramicioasa abia a doua zi 🙂 Dar cum mosul nu va zabovi decat sa guste o bucatica, de restul bucatelelor din prajitura cu musli si ananas se va bucura abia pe dimineata, cand va fi numai buna si sfaramicioasa <3
Ingrediente pentru reteta de Prajitura de musli si ananas
pentru blat:
- 350 gr faina
- 150 gr zahar
- 200 gr musli cu fructe uscate fara zahar
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 150 gr unt
pentru stratul de „crema”
- 1 conserva ananas bucati Sun Food
- cateva linguri de magiun
- 100 gr dulceata de visine
- 0 mana de musli
Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu musli si ananas
Incalziti cuptorul la 180 grade. Luati o tava 20*15 si tapetati-o cu hartie de copt.
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, musli cu fructe uscate fara zahar. Mixati untul cu zaharul pana se topeste. Amestecati cu oul si apoi incorporati amestecul de faina si musli. Framantati pana la incorporare completa si obtineti un aluat omogen. Tapetati cu acesta tava de copt. Dati la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp amestecati dulceata de visine cu magiunul.
Scoateti tava de la cuptor si intindeti un strat generos de dulceata amestecata cu magoun. Presarati bucatile de anans din compotul de ananas, de la Sun food, apoi presarati deasupra musli, alune, caju, nuci…
Dati la cuptor pentru 30 minute. Mai verificati prajitura, in functie de fiecare cum isi stie si cunoaste cuptorul.
Mos Nicolae darnic!
Placinte coapte cu cartofi si gorgonzola
Lasă un răspuns