Pui cu ciuperci la cuptor
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De vreo juma de an sta pitita in sertar reteta asta de pui cu ciuperci la cuptor. Nu e cine stie ce extravaganta, nici vreo mare scofala, doar ca e ceva de se poate numitare, tare bun si frumos de apetisant sau apetisant de frumos sau nici nu conteaza cum i-ai spune ei, retetei adica… Ideea e ca am refacut reteta asta de cateva ori de atunci, pentru ca e tare buna, carnea e suculenta si frageda la interior, invelita in crusta asta surie si crocanta, iar ciupercile sunt de un gust divin. Si unde mai pui ca le arunci pe toate intr-o oala de lut, lasi la cuptor vreo 3 ore si gata masa! fara baiate de cap, fara stres, fara sa stai langa cratite. Nu stiu cum e in cazul vostru, dar eu de ceva timp sufar de boala linguroiului… adica nu mai pot sa stau pe langa cratite si sa amestec in ele. Asa ca simt si cred ca 2017 va fi anul cuptorului si a mancarurilor aruncate-n tava, cratita, oala si bagate in foc molcom… cam asa!
Ingrediente pentru reteta de Pui cu ciuperci la cuptor
- 1 pui intreg de circa 1.5-2 kg
- 70 gr unt
- 2 fire cimbru
- sare de mare
- piper macinat proaspat
- 1 lingurita de salvie
- 2-3 linguri de ulei
- 500 gr ciupercute
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 1/2 lingurita turmeric
Mod de preparare pentru reteta de Pui cu ciuperci la cuptor
Incalziti cuptorul la 180 grade.
O oala de lut o ungeti bine cu putin ulei de flaorea soarelui. Untul la temperatura camerei il amestecati cu salvie, sare, piper proaspat macinat. Cu acesta ungeti puiul si pe sub piele si frecat bine pe toate partile, si pe interior si pastrati o lingura.
Taiati ceapa in patru si o jumatate o puneti in interiorul puiului. De asemenea introduceti si lingura de unt pastrata. Feliati morcovul.
Legati puiul in asa fel incat sa se coaca uniform si fara sa se rupa, sa se desfaca carnea de pe el. Asezati-l in oala de lut. Puneti de jur in prejut ciupercutele si morcovul feliat. Stropiti cu un strop de ulei de floarea soarelui, presarati cimbru si adaugati o ceasca de apa. Acoepriti vasul si lasati-l la cuptor, la foc moala 3 ore.
Din cand in cand mai stropiti puiul cu zeama lasata si completati cu apa, daca e nevoie. Pe final puteti lasa oala descoperita pentru ca puiul sa capete o crusta frumoasa.
Pofta buna!
Desert cu inghetata de piersici
Lasă un răspuns