WordPress Templates

Cipsuri de cartofi dulci

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am gasit zilele trecute cartofi dulci la un pret tare bun. Nu ma dau in vant dupa cartofii dulci, trebuie sa recunosc asta, am o problema de adaptare probabil cu aromele dulci, cu gustul de dulce acolo unde (poate ca asa am fost invatata) nu trebuie sa existe. Asa ca nu ma dau in vant dupa cartofi dulci, dovleac si mancaruri cu asemenea ingrediente. Insa, daca tot e toamna, uneori e indicat pentru prisihicul meu sa experiementez tot felul de chestii cu care nu prea ma impac. Asadar zilele astea a fost randul cartofilor dulci si al dovleacului. Am facut un mic maraton de retete si sunt multumita de rezultate, iar unele retete chiar le voi repeta curand. Cam asa sta treaba si cu aceasta reteta de cipsuri de cartofi dulci facuti la cuptor. Evident ca ii puteti praji si in ulei incins, dar eu am ales varianta mai simpla si mai sanatoasa. Si nu va mai spun ca Mirunei i-au placut foarte mult, desi a zis ca ea nu intelege de ce aceste cipsuri de cartofi dulci sunt asa nesarate :) Ideea e ca se prepara atat de usor si chiar rapid, incat in curind voi incerca si varianta cu cartofii clasici, obisnuiti.

Cipsuri de cartofi dulci

Ingrediente pentru reteta de Cipsuri de cartofi dulci

  • 2-3 cartofi dulci
  • o lingura de ulei de floarea soraelui
  • o priza de sare
  • boia de ardei dulce

Cipsuri de cartofi dulci

Mod de preparare pentru reteta de Cipsuri de cartofi dulci

Eu am curatat cartofii de coaja, dar  daca ii spalati bine ii puteti lasa cu tot cu coaja. Nu m-am gandit si nu am procedat asa, dar poate data viitoare voi avea grija de aspectul asta. Feliati-i foarte subtire, cat de subtire puteti, si cred ca cel mai bine ar fi sa aveti o madolina, dar  daca nu, apai atunci va descurcati foarte bine 9sunt sigura) si cu ce aveti prin casa. Deci feliati-i bine de tot si uscati-i pe hartie absorbanta.

Incalziti cuptorul dinainte si pregatiti o tava cu hartie de copt.

Puneti feliile de cartofi intr-un bol si amestecati-i cu uleiul de floarea soarelui, sare si o priza de boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinte.

Randuiti frumusel feliile de cartofi in tava de copt si lasati tava la foc potrivit sper moale cam 15 minute. Apoi invartiti feliile de cartofi pe partea cealalata si mai lasati vreo 5 minute. Aveti grija la foc si sa nu se arda, caci daca sunt taiate subtire se vor arde.

Scoateti feliile de cartofi dulci, transformate acum in cipsuri de cartofi dulci pe o hartie absorbanta si consumati imediat ce s-au racit.

Minunate cipsuri de cartofi dulci si o bere pe cinste!

Cipsuri de cartofi dulci Cipsuri de cartofi dulci Cipsuri de cartofi dulci

One Response to Cipsuri de cartofi dulci

  1. [...] dragii mei, apai dupa ce am facut eu niste cipsuri de cartofi dulci, am tot stat si m-am gandit cum as putea sa ii si pun asa in valoare, ca parca era pacat doar sa ii [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>