WordPress Templates

Jurnalul primilor mei ani de scoala

idee din Colțul Mirunei
by Miruna Ciobanu

Acum ceva timp in urma, Miruna a primit un pachet cu cateva carticele de la Editura Gama. Vom incerca sa scriem despre toate, desi ne miscam cam greu in ultimul timp, mai ales de cand a inceput scoala: program incarcat, after school, fise, cursuri extra, stres mult si peste toate astea si dureri de burtica, pe care va trebui sa incepem sa le investigam serios. Miruna a fost incantata de Alfabetar , atat de incantata incat a facut si un filmulet, pe care il gasiti pe canalul meu de youtube. In coletul cu pricina au mai fost si Prima mea carte de matematica, Primul meu Abecedar, ambele foarte utile si pe care in curand va incepe sa lucreze, dar si Jurnalul primilor mei ani de scoala, despre care va povestim in postarea de astazi.

Jurnalul-primilor-mei-ani-de-scoala1

Imediat ce a inceput scoala a intrat in perioada de acomodare cu colegii de clasa, cu doamna, si cu intreg programul specific scolii romanesti. Inca nu s-a obisnuit foarte bine, sunt unele chestii care o supara, sunt situatii care nu ii plac, insa incercam sa ne acomodam ea cu scoala, iar eu cu ea si cu scoala 🙂

Dar a fost tare bucuroasa ca a primit si prima invitatie la o petrecere, la une din colegele ei. Invitatia asta a surprins-o tare mult pentru ca nu se astepta ca acea fetita sa o invite si ea pe ea… apoi a facut la scoala poze pentru a le avea amintire din clasa zero… si toate astea au fost un bun prilej sa isi aduca aminte ca a primit ea de la Editura Gama, un jurnal:  „Mami, Jurnalul primilor mei ani de scoala, ai uitat?” Uitasem, evident.

Ne-am dus la ea in camera, am inceput sa cotrobaim prin etajera instalata special pentru momentul intrarii la scoala (apropo i-am schimbat cam toata mobila prin camera, plus vopsit usa-calorifer) dat comanda de birou nou, niste stikere pentru un perete, si inca cateva chestii pe care dorim sa i le facem… sper doar sa gasim ceva timp pentru asta… Revenind: am cotrobait prin etajera si am gasit Jurnalul primilor mei ani de scoala! E un jurnal potrivit pentru copii micuti, pentru elevii din clasele primare. E foarte fain structurat, pentru anii de scoala din clasele 0-4, astfel incat toate amintirile copilului legate de experianta scolara sa nu se uite. Noi am inceput cu clasa zero si Miruna a promis ca jurnalul asta e perfect si ca il va folosi in fiecare an. Practic e impartit pe 5 ani, iar copilul noteaza, bifeaza, lipeste si completeaza sectiuni diverse legate de Prima zi de scoala, Petreceri, Vacante, chestiuni din astea legate de prieteni, persoane dragi sau mai putin dragi, colectioneaza fotografii, invitatii la petreceri etc… Stiti moda aia cu jurnalul gen „oracol” pe care il faceam noi cand eram mici, in care notam si diverse secreta, numele posibilului eventual „iubit”, tot felul de nastrusnicii si intamplari.

Mi se pare tare faina ideea asta de a strange amintiri intr-o carticica de felul asta, atat de usor si de practic de folosit. Jurnalul primilor mei ani de scoala poate fi folosit și de copiii din clasa pregatitoare, care nu știu să scrie. In plicurile din interior se pot pastra fotografii, suveniruri, biletele, invitatii sau felicitari. Jurnalul primilor ani de scoala il gasiti la Editura Gama, online in magazinul lor sau in librarii. Si e perfect si pentru un cadou, daca al vostru prichindel e invitat la vreo petrecere!

Jurnalul-primilor-mei-ani-de-scoala2 Jurnalul-primilor-mei-ani-de-scoala4 Jurnalul-primilor-mei-ani-de-scoala5

Jurnalul-primilor-mei-ani-de-scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.