Pasta de fasole cu naut crocant
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Zilele astea am reinceput treaba pe blog si implicit asta vine cu intratul in bucatarie, gatit, fotografiat, editat etc. Toata munca asta care unora le pare a fi asa o „frecare de menta”, dar mi-as dori ca macar unul din astia care stau dupa gard si comenteaza, din cand in cand sa vina si sa faca pentru o zi sau doua ceea ce fac eu si alti bloggeri ca mine. Zau! Sa stea sa gateasca, sa spele un munte de vase, sa aranjeze si sa re-aranjeze set up-ul de 15 ori, sa faca foto, sa editeze si apoi (in cel mai bun caz sa isi dea seama la timp ca a gresit ceva si Dumnezeu cu mila!), sa scrie text si apoi sa faca promo si etc si bineinteles sa isi duca la bun sfarsit si toate aranjamentele din ziua respectiva. Dar, hei, nu-i zi sa ne plangem aici si nici acum. Acum e despre pasta de fasole cu naut crocant, o reteta din doua parti :), si e o minunatie de mancare ce poate fi servita atat ca pranz intarziat, chiar si la birou, dar cu siguranta aceste doua retete combinate vor face deliciul unei petreceri sau a unei mese reusite cu cei dragi. Pentru ca ii veti da pe spate, cum se zice, pe toti cei care vor savura aceasta „creatie” 🙂 Hai sa va povestesc!
P.S. Nu va speriati! Aceasta reteta e perfecta pentru post, si nici nu trebuie sa va bateti capul sa fierbeti fasole sau naut, sa asudati si sa va spetiti spaland o sumedenie de vase. Aveti nevoie de o conserva de naut, o conserva de fasole alba, ambele produse de Sun Food, pe care le gasiti in supermarket-uri (deci fuguta!), si un blender! Simplu ca buna ziua si in 15 minute aveti o masa delicioasa si incantatoare, indiferent de anotimp!
Ingrediente pentru reteta de Pasta de fasole cu naut crocant
pentru pasta de fasole
- 2 conserve fasole alba Sun Food
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita sare roz
- 1/4 lingurita boia de ardei dulce
- ulei de seminte de dovleac
- 1 lingurita mix de seminte de dovleac
- 2-3 lipii mari
pentru naut crocant:
- 1 conserva de naut Sun Food
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingura mare de ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de Pasta de fasole cu naut crocant
Incalziti cuptorul. Puneti intr-o tava o foia de copt si adaugati boabele de naut scurse bine de zeama in care au fost conservate. Presarati sare si boia de ardei, stropiti cu ulei de masline si apoi amestecati-le cu mana de cateva ori. Dati tava la cuptor pentru maxim 10 minute. Daca aveti cuptor obisnuit, pe gaz, puneti tava in partea cea mai de jos a cuptorului. Dupa 5 minute scoateti tava si amestecati usor boabele de naut. Mai lasati pana devin usor aurii. Nu e nevoie a le lasati mai mult, chiar de vi se va parea ca sunt inca „umede” pentru ca imediat ce se racesc se vor usca foarte tare. Maxim 10 minute e suficient. Dupa ce ati scos tava din cuptor, stingeti focul si puneti in cuptoru incalzit lipiile pentru cateva minute. Apoi cat sunt fierbinti rupeti-le cu mana in bucati potrivite, fara sa va bateti capul sa aiba vreo anume forma. E neimportant!
Intre timp sucrgeti fasolea alba si puneti boabele intr-un bol, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Cu ajutorul unui blender de mana faceti-le pasta. Daca vi se pare compozitia foarte groasa ii puteti adauga cateva linguri de apa. Adaugati sare dupa gust, putina boia de ardei dulce… si gata!
Acum vine partea cea mai amuzanta! Luati o farfurie mare (sau doua) si puneti in mijloc o cantitate generoasa de pasta de fasole. Stropiti cu ulei de seminte de dovleac si presarati mix-ul de sminte. Completati de jur imprejur cu boaba aurii de naut crocant, si bucati-le de lipie. Absolut desavarsit si fara multa bataie de cap veti avea o masa copioasa, iar cei din jurul vostru vor fi incantati!
One Response to Pasta de fasole cu naut crocant
Lasă un răspuns
Sos de rosii de gradina
[…] : naut crocant dulce. Ideea mi-a vanit cand m-a sunat Remi si mi-a spus ca ar rontai niste naut crocant, ca aluat el niste bere ? Insa eu aveam chef de rontait ceva dulce astfel ca am dat o fuguta pe […]