WordPress Templates

Naut crocant dulce

Print pagePDF pageEmail page

Stiu ca nu am mai scris de ceva vreme pe blog si nici nu am mai gatit de multa vreme. Am fost putin mai mult ocupata cu Miruna si cu mult stres alaturi… de care nu mai scap (insa asta e o cu totul alta poveste). Acum am venit sa va indulcesc putintel ziua cu o reteta „un pic altfel” : naut crocant dulce. Ideea mi-a vanit cand m-a sunat Remi si mi-a spus ca ar rontai niste naut crocant, ca a luat el niste bere 🙂 Insa eu aveam chef de rontait ceva dulce, astfel ca am dat o fuguta pe net si am descoperit reteta asta de naut crocant dulce. Am insfacat repejor o conserva de boabe de naut de la Sun Food (imi sunt mereu de ajutor si-s foarte bune). Am aprins cuptorul, am „asezonat” boabele si in 15 minute am avut cele mai dulci si aromate boabe de naut ever!Naut crocant dulce

Ingrediente pentru reteta de Naut crocant dulce

Naut crocant dulce

  • 1 conserva boabe de naut Sun food
  • 2 lingurite scorptisoara macinata
  • 2 linguri sirop de cocos
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1 lingurita ulei de migdale dulciNaut crocant dulce

Mod de preparare pentru reteta de naut crocant dulce

Desfaceti conserva de naut si sucrgeti boabele. Lasati-le la uscat intr-o sita.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Luati o tava termo, puneti o hartie de copt si aruncati acolo boabele de naut. Stropiti cu uleiul de cocos, uleiul de migdale dulci, sirop de cocos. La final presarati scortisoara pudra. Amestecati si tavaliti bine boabele de naut in tot acest amestec mai sus prezentat. Presarati si mix de seminte de susan alb si negru. Dati tava la cuptor, la 190 grade cu ventilatie, pentru 15 minute. Eventual dupa 10 minute scoateti tava si amestecati din nou boabele, intoarceti-le pe cealalata parte.Naut crocant dulce

Scoateti tava si lasati sa se racoreasca. Delicioase si gustoase. Un desert de rontait la un film bun. Si merge si o bere. Parol!

Naut crocant dulce Naut crocant dulce

One Response to Naut crocant dulce

  1. […] ca nu am nicio lingura de zahar tos pentru a-l carameliza. Astfel ca am improvizat si am facut naut crocant dulce cu scortisoara. Dar gandul la o prajitura de naut si ciocolata a revenit cumva sistematic. Asa a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.