Chiftele de dovlecel
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
V-am povestit despre dovlecel si relatia mea cu el, pe aici pe blog si v-am spus si cat de misto ies tocineii de dovlecel, cat de minunat se poate transforma un dovlecel intr-un desert irezistibil. Tot de curand am gatit si chiftele de dovlecel, adica un fel de tocinei sarati, niste chiftele din dovlecel si branza sarata. Am aflat ca se poate pune si usturoi, ceapa, dar eu am ales sa ii fac simpli, doar din dovlecel si branza sarata, telemea in cazul de fata. Ideea si reteta e extrem de simpla, dar rezultatul e mai mult decat incantator. Si serios ca aceste chiftele de dovlecel le poate prepara oricine.
Ingrediente pentru reteta de Chiftele de dovlecel
- 2 dovlecei
- 100 gr branza sarata (eu am folosit telemea grasa)
- 2 oua
- cateva linguri de pesmet
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- optional: usturoi, verdeata tocata, ceapa
Mod de preparare pentru reteta de Chiftele de dovlecel
Curatati dovlecelul de coaja. Taiati-i in doua pe lung si curatati-i de seminte. Dati-i pe razatoarea mica. Amestecati-i cu un strop de sare si puneti la scurs in strecuratoare. Apoi stoarceti miezul in maini, cu putere si puneti-l intr-un bol. Amestecati cu ou, branza telemea sarata si pesmet.
Luati cu lingura cate o bucata de compozitie, modelati-o si aplatizati-o, apoi tavaliti-o prin pesmet.
Prajiti pe ambele parti in ulei de floarea soarelui.
Scoateti cu grija, cu ajutorul unei lingure si lasati micile chiftele de dovlecel la scurs pe hartie absorbanta.
Sunt delicioase reci sau calde, mai ales daca sunt indopate in sos de rosii de gradina cu usturoi si busuioc.
Dupa cum spuneam: delicioase! Nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant, ci doar incercati-le 🙂
Gem de caise
Lasă un răspuns