WordPress Templates

Souffle de dovlecei

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

V-am spus ca am facut si un souffle de dovlecei. Cum sa nu fac? De dovlecei trebuie sa profiti cat e vara de lunga. Si daca nu esti frate cu dovlecelul, apai fa-te pana trece vara. E pacat de nu profiti de bunatatea lui, sa nu ti-l faci prieten sau frate. Reteta de astazi e un fel de souffle de dovlecei, o varianta tot sarata de mancare, putin mai densa si mai consistenta ca budinca de dovlecei cu branza de capra. Poate fi taiat in patrate mari si poate fi consumat si rece sau reincalzit la microunde in bucataria ta de la job. Eu vorbesc din prisma bloggerului care are un sot corporatis si nah, omul meu merge cu sufertasul al corporatie, baga la micounde cand ii e foame si da-i cu tastele apoi. La voi cum e? Sincer apreciez locurile de muinca la care ai o mica bucatarioara, utilata cat de cat, sa iti poti aduce mancare de acasa sau s aiti comanzi, dar sa stai calm la masa, sa iei pranzul si apoi sa muncesti pana spre seara. Ne saturasem ani de zile de mancatul pe fuga, covrigi si alte rpostii printre foi, foite, cu ochii in calculator, covrigul sau cana de cafea intr-o mana si cu cealalta verificai, bagai comenzi, faceai rapoarte etc… Imi amintesc cu oarece „drag” de perioada aia si am profitat din plin de fiecare moment acolo, dar viata merge mult mai departe si drumul tot inainte.

Dar sa revenim la souffle-ul nostru de astazi si sa va dau reteta.

souffle-de-dovlecei-2

Ingrediente pentru reteta de Souffle de dovlecei

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • un praf de copt
  • 200 gr branza sarata
  • 1 ceapa
  • un strop de lapte
  • 30 gr unt
  • 10 gr unt pentru uns tava
  • o mana de pesmet

souffle-de-dovlecei-5

Mod de preparare pentru reteta de Souffle de dovlecei

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Ungeti o tava cu unt si tapetati cu pesmet.

Curatati dovlecii si dati-i pe razatoarea mare. Amestecati-i cu putina sare si lasati-i cateva minute la scurs. Stoarceti-i foarte putin, nu ca la budinca de dovlecei. Separati ouale si bateti albusurile spuma tare. Amestecati galbenusurile cu untul topit, un strop de late si dovleceii. Adaugati albusurile spume si la final incorporati faina amestecata cu praful de copt.

Transferati compozitia in tava si dati la cuptor la 170 grade pentru 40-45 minute.

Puteti consuma atat cald cat si rece, cu o salata de rosii simpla alaturi.

souffle-de-dovlecei-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.