Supa crema de fasole
by Alice Ciobanu
Va plac fasolele? Mie asa si asa, dar sotului meu ii plac destul de mult. Si ma tot batea la cap: „Fa-mi fasole!, fa-mi fasole!” iar eu ma cam faceam ca nu aud, tot raspunzandu-i: ” maine, maine” …
Anyway, intr-una din zile cevabun.ro a pus pe facebook o poza, dar ce poza!!!!…o poza cu supa crema de fasole. Wow! am zis, asta e ceva ce trebuie incercat. Si cum am prins o zi mai cu racoare (noroc de ploaia de ieri) am pus pe foc la fiert niste fasole tocmai primite de la mama soacra. Hai ca nu o mai lungesc cu povestea, doar ca atat va spun: Este Cea mai Buna mancare de fasole Ever! parol!
Ingrediente pentru Supa crema de fasole
- 350 gr fasole alba fiarta sau doua conserve mici de fasole alba boabe
- 500 ml apa
- 4 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 4 rosii
- cateva seminte de fenicul
- cateva seminte de chimen
- 3-4 frunze busuioc
- sare
- piper
- parmezan ras (optional din punctul meu de vedere)
Mod de preparare pentru Supa crema de fasole
Tocati marunt cateva rosii si stropiti-le cu putin ulei de masline. Dati-le la rece.
Feliati 4 catei de usturoi si zdrobiti semintele de fenicul si de chimen. Incingeti uleiul de masline si sotati pentru 30 de secunde usturoiul cu semintele zdrobite. Adaugati apoi boabele de fasole scurse de zeama in care au fost conservate (daca folositi din conserva), iar daca fierbeti fasole folositi boabele plus un polonic doua, din ultima apa in care au fiert.
Luati apoi de pe foc si le bagati in blender, apoi mixati pana devin pasta. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper.
Serviti supa crema de fasole rece sau calduta cu parmezanul ras (optional) si rosii stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita.
O supa crema de fasole delicioasa!
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Tarta cu crema de vanilie si caise
20 Responses to Supa crema de fasole
Nu e loc in bucatarie sau in camera?
n-am papat asa ceva niciodata.as incerca insa ca arata yummy.pupicei
sarah, nici eu n-am mancat asa ceva pina azi!
dar poza de pe cevabun arata prea tare ca sa nu ma induplec sa o fac si eu….si, pe bune…e extraordinara!!!
Stii ce am mancat in seara asta?Salata de fasole(deja fierte)salata rece de la frigider era o bunatate!!!Bine era si un carnacior fript pe langa…dar salata o bunatate.Deci data viitoare,(curand)voi proba supa crema a ta,caci ma tenteaza foarte mult!!!
Pupici si o seara placuta!!!
am facut si eu o singura data supa crema de legume. nu-mi place, neam! nu atat gustul m-a deranjat, cat consistenta aia. nu-i nici ciorba, nici tocanita. Nici L. n-a fost incantat deloc, ca atare, nu mai fac.
cu asta de fasole e posibil sa se schimbe kalimera. imi plac fasolele din orice pozitie 😀
pupicei!
Stau si ma intreb…oare ai mei ar manca? Neee…nu cred. :))) Desi eu nu m-as da deoparte.
dodoloi.com…am zis eu bine unde nu e loc suficient 🙂
Petronela, si noua ne place salata de fasole..asa direct din frigider 🙂 pup
jorji nici eu nu fac supe-creme..din aceleasi motive ca ale tael…de consistenta ..dar asta a fost f buna…
Miha :))) pai hai la mine la o portie 😛
Sotul meu e fan fasole de orice fel si nu primeste prea des ca nu am timp pentru toate!Buna o mai fi:)
Am venit sa vad ce mai mestereste Albinutza:D.
Faina supica, vreau si eu :D.
chiar azi ma gandeam si eu sa fac pe saptamana viitoare o supa crema de fasole , dar cu mofturosii mei … stau pe ganduri :(:(
Teo, si la mine e aceeasi situatie..nu primeste prea des fasole…:))
gaby, sar’mana de vizita…
mesteresc si eu cit mai pot :))
catkichen, te cred..si eu stau pe ganduri cind tre sa fac cite ceva…dar am noroc ca am un sot iubitor si care papa tot, orice…sau , ma rog, aproape orice 🙂 si daca nu ii place lui am un ajutor de nadejde in ozzy care nu lasa castronul nelins bine :))
No, așa supă cremă, trebuie probatăăă! 😉
Si-apoi povestita 🙂
Eu nu am inteles, fasolea este de la soacra ori din conserva? Cred ca este important si esential in calitatea gustului.
Buna, reteta a fost reeditata si cu fotografii noi, si refacuta cu fasole din conserva. Cand folosesti conserve de buna calitate, cu boabe mari si carnoase, albe, nu exista vreo diferenta nici la gust, nici la calitate. Multumesc de vizita si cu ocazia asta reeditez si textul corect.