Saramura de crap cu rosii coapte
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
De ceva timp imi doream o saramura de crap. Recunosc ca nu sunt buna prietena cu pestele, dar din cand in cand ma apuca dragostea de a gati ceva cu peste. Sotul meu a vrut o saramura de crap, pentru ca plachia de crap a fost senzationala, si-a dorit mult de tot o saramura de crap. Asa ca am luat cartea lui Radu Anton Roman, „Povestile bucatariei romanesti” vol V, am dat o fuga la supermarket si m-am intors cu un frumos exemplar de crap de 1.5 kg curatat si eviscerat. Deci, dragile mele o saramura de crap nu e deloc o chestiune extrem de complicata, serios. Eu asa credeam, ca voi muri tragand de pestele ala sa iasa comestibil si ca voi imputi a balta intreaga casa. Nu ati uitat, am spus ca nu sunt deloc prietena cu pestele, si indiferent ce si cum ar fi pregatit tot mi se pare ca are „gust de peste” :)) dar gatit in felul asta (ca si plachia, de altfel) e o mega deliciosenie. Si nu e complicat, repet. Deci, luati un crap, o tigaie de fonta si… vezi avea o tigaie fantastica de Saramura de crap cu rosii coapte
Ingrediente pentru reteta de Saramura de crap cu rosii coapte
- 1 crap de 1.5-2 kg curatat si eviscerat
- sare grunjoasa
- 3 ardei iuti
- 3 rosii
- 2 ardei grasi
- 300 ml suc de rosii
- 8-10 catei de usturoi
- patrunjel verde
- un ciorchine de rosii cherry pt copt
Mod de preparare pentru reteta de Saramura de crap cu rosii coapte
Taiati crapul pe lung, de la cap la coada si desfaceti-l ca „o carte” :). Incingeti tigaia de fonta, puneti sare grunjoasa si crapul cu pielea peste sare. Se va prinde si se va parli, dar nu va faceti probleme din acest punct de vedere. Turnati apa cat sa il acopere si acoperiti tigaia de fonta cu un capac astfel incat sa se coaca uniform. Dupa 5 minute intoarceti pe cat puteti pestele pe cealalata parte. Adaugati usturoiul taiat feliute, ardeiul gras, rosiile tocate marunt, sucul de rosii. Acoperiti cu o folie si dati la cuptor pentru 30 minute. In timp ce pestele sta la cuptor coaceti ardeii iuti si ciorchinele de rosii pe o plita de fonta, totul stropit cu putin ulei de masline. Scoateti tigaia de fonta cu saramura de crap si serviti cu mamaliga calda, ardei iuti copti si rosii coapte.
Frittata cu leurda
Lasă un răspuns