WordPress Templates

Trei gustari cu Finn Crisp

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi va propun trei gustari cu Finn Crisp! Finn Crisp este acea painita crocanta, extrem de subtire, sanatoasa si hranitoare ce poate fi folosita atat la prepararea gustarilor sarate, a supelor crema, dar si pentru preparatele dulci. Finn Crisp se afla pe piata din Romania, prin intermediul celor de la Maresi Foodbroker si o gasiti in unele lanturi de magazine. La mine, precum si la alti colegi bloggeri, in bucatarie a ajuns prin intermediul fetelor de la Savori Urbane  si a proiectului lor in care au implicat mai multi bloggeri de food, Fii Creativ cu Finn Crisp!

Asa ca astazi v-am pregatit trei gustari cu Finn Crisp sau mai bine zis trei idei despre cum puteti folosi painita finlandeza. Eu am testat trei feluri de painita crocanta: Kumin, Garlic si Coriander.

Trei gustari cu Finn Crisp

Asadar Trei gustari cu Finn Crisp

1. Gustare cu ou si ansoa pe painita crocanta Finn Crisp Kumin

Trei gustari cu Finn Crisp

  • 6 felii de painita Finn Crisp Kumin
  • 2 oua
  • 6 fileuri de ansoa marinate
  • o lingura de unt 65% grasime
  • cateva icre negre
  • capere

Trei gustari cu Finn Crisp

Mod de preparare:

Fierbeti ouale tare, apoi decojiti-le si taiati-le rondele. Ungeti fiecare feliuta de painita Finn Crisps Kumin cu putin unt. Puneti deasupra cate un fileu de ansoa marinat, apoi o rondea de ou fiert si deasupra putine icre negre si o capera. Absolut divin!

Trei gustari cu Finn Crisp Trei gustari cu Finn Crisp

2. Gustare cu dovlecel, avocado si painita Finn Crisp Garlic

Trei gustari cu Finn Crisp

  • felii de panita Finn Crisp Garlic
  • un dovlecel subtire
  • 1/2 avocado
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un strop de sare roz
  • pesto de ardei iute si smochine
  • rosii cherry

Mod de preparare

Taiati avocado in doua pe lungime, scoateti samburele si cu ajutorul unei lingurite scoateti tot miezul. Zdorbiti-l cat mai fin cu ajutorul unei furculite si amestecati-l cu un strop de sare si putina zeama de lamaie. Ungeti fiecare feliuta de Finn Crisp cu aceasta pasta. Spalati dovlecelul si uscati-l foarte bine. Taiati feliute cu ajutorul unui decojitor de legume. Fiecare feliuta stergeti-o cu hartie absorbanta. Apoi pe fiecare feliuta de Finn Crisp, peste pasta de avocado puneti sovlecelul, cateva bucatele de rosii cherry si un sfert de lingurita de pesto cu ardei iute si smochine.

Trei gustari cu Finn CrispTrei gustari cu Finn Crisp

3. Gustare cu jambon si Finn Crisp Coriander

Trei gustari cu Finn Crisp

  • felii de painita Finn Crisp Coriander
  • felii subtiri de jambon
  • branza gouda
  • rosii cherry
  • ardei iute
  • chives

Trei gustari cu Finn Crisp

Mod de preparare

Puneti feliile de jambon intr-o tigaie in care ati incalzit o lingura de ulei de floarea soarelui si prajiti-le pana devin crispy. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si rupeti-le in bucati mici.

Taiati branza gouda in bucatele micute si puneti-le in strat pe cate o felie de painita Finn Crisp Coriander. Deasupra asezati bucatelele de jambon, rondele de ardei iute, rosii cherry si cate un fir de chives.

Trei gustari cu Finn Crisp Trei gustari cu Finn Crisp

Eh, dragii mei, sper ca v-au placut ideile mele de gustari si spre ca vi s-au aprins calcaiele si papilele dupa painita asta crocanta.

Ne auzim curand!

 

9 Responses to Trei gustari cu Finn Crisp

  1. […] povestit pe aici despre proiectul fetelor de la Savori Urbane, Fii Creativ cu Finn Crisp, daaa, sigur v-am povestit. […]

  2. […] Trei gustari cu Finn Crisp | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu 9 februarie 2016 at 17:00 […]

  1. Dia spune:

    maaaai, dar esti cea mai tare! tu ai pregatit nu una…ci 3 (trei) retete sarate! Si eu abia am facut una singura 🙁 Hai, ca ne-ai luat pe toti! Bravoooo!

  2. Iuliana spune:

    Superbe combinatii ai dacut tu aici, Alisule! Prima, cea cu ansoa si ousoare e preferata mea 🙂

  3. Corina Ureche spune:

    Toate-s faine, Alice, dar cred ca cele cu ansoa sunt super-mega gustoase. Voi tine minte ideea :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.