Fursecuri cu gem
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Ar fi trebuit sa scriu reteta aceasta acum ceva timp in urma, dar nu prea am avut vreme. Stiu, stiu, nu ma certati si nici nu va dati ochii peste cap. E scuza perfecta si tot mai des folosita, dupa cum ma ciondaneste Remi al meu. Adica e mai mult lipsa de chef, pentru ca oricat de ocupat ai fi, tot trebuie sa iti gasesti timp sa faci lucrurile care iti plac, in speta sa scriu si pe blog. Dar, dragii mei, sper ca reteta de astazi, Fursecuri cu gem, sa va faca sa ma iertati 🙂 si sper sa faceti reteta asta in weekend sau pentru vreo serbare la gradi, scoala sau la job, sau doar asa fara sa va faceti griji de nimic 🙂 Ori poate chiar pentru seara de Revelion! Deci luati de notati si sa ma iertati, da?!
Ingrediente pentru reteta de Fursecuri cu gem
- 400 gr faina
- 150 gr unt moale
- 150 gr zahar pudra
- 2 oua
- un strop de praf de copt
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita ghimbir
- un strop de sare
- magiun de prune sau orice alt fel de gem acrisor
- zahar pudra pentru presarat deasupra
Mod de preparare pentru reteta de Fursecuri cu gem
Mixati untul moale cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste si totul capata o consistenta cremoasa si spumoasa. Adaugati ouale batute spuma si apoi incorporati faina cernuta, amestecata cu un strop de sare si praful de copt si condimentele. Framantati pana ce se transforma intr-un aluat tare si ferm si dati-l la frigider jumatate de ora.
Scoateti aluatul de la rece. Incalziti cuptorul al 180 grade, treapta 2-3.
Intindeti foaie de aluat si decupati formele dorite. Noi am folosit un decupator special pentru biscuiti cu diferite forme pe interior: steluta, inimioare, cerculete, romb etc. Bineinteles ca puteti folosi orice fel de decupator.
Coaceti fursecurile la foc mic, aproximatix 20-25 minute.
Dupa ce s-au racit, ungeti cate unul cu o lingurita de gem acrisor sau magiun de prune si lipiti-i ca intr-un pupic. Presarati cu zahar pudra si… voila!
Sa vina sarbatorile! va pupam! ii coaceti, da?!
Lasă un răspuns
Tocanita ungureasca de vita la Crock Pot
One Response to Fursecuri cu gem
Da, te-am iertat, dar până tura viitoare, că dacă nu soseşte curierul cu vreo câteva din astea, înseamnă că iar ai pierdut lupta cu timpul. 😀
Îmi plac toate prăjiturile cu gem, îmi place gemul, e ceva ce vine din copilărie, ca o amintire dulce pe care doreşti s-o savurezi zi de zi.