WordPress Templates

Fajitas de pui cu naut

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

In weekend am mers la tara si am adunat niste rosii, cred ca ultima transa de rosii din gradina, ultimele bucatele de rosii galbene, cherry si un soi tare gras, carnos, insa cu foarte multi samburi. Am adus vreo doua galeti si ne-am apucat sa le spalam, curatam, dam prin masina, sa le pregatim pentru suc de rosii. Facem in fiecare an, cate putin, pentru ca cea mai mare cantitate se face la tara, dar ne alintam si noi cu vreo cateva rosii. Anyway, pe langa asta am facut si un Fajitas de pui cu naut, pentru ca, nu-i asa?! trebuie sa si mancam ceva. Fajitas-ul asta e dupa cum se nimereste, nu dupa cum se potriveste, drept pentru care i-am pus o conserva de naut de la Sun Food, un naut tare bine fiert si extrem de bun. Am adaugat si cateva rosii din gradina, niste foi fragede de tortillas (din supermarket) si gata cina.

Fajitas de pui cu naut

Ingrediente pentru reteta de Fajitas de pui cu naut

  • 500 gr piept de pui fara piele
  • 1 conserva naut Sun Food
  • 4 foi de tortilla
  • 2 cepe mici
  • 2 ardei gras alb
  • 1 gogosar
  • 1 lingura sos worcester
  • 80 ml cidru
  • 100 ml bere
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei iute
  • o mana de patrunjel verde

Fajitas de pui cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Fajitas de pui cu naut

Spalati pieptul de pui si taiati-l in bucatele potrivite sau suvite subtiri. Taiati in suvite potrivite un ardei gras si un gogosar. O ceapa o taiati julien. Intr-un bol amestecati carnea cu ceapa, ardeiul si gogosarul, un strop de ulei, sare si piper. Adaugati cidrul si amestecati. Acoperiti cu folie si lasati sa se combine aromele cam 20 de minute. Puneti tot acest amestec intr-o tigaie incapatoare, in 2 linguri ulei de masline si prajiti totul pe foc molcom 5 minute. Adaugati sosul worcester si berea si lasati pe foc 20 minute.

Intr-o alta tigaie puneti in 2 linguri de ulei, o ceapa tocata marunt, si un ardei gras tocat bucatele mici. Caliti usor pana se inmoaie. Adaugati rosiile tocate marunt si ardeiul iute taiat feliute si imediat ce sosul se va lega si va scadea puneti si nautul. Amestecati si stingeti focul.

Incalziti cate o  foaie de tortila si umpleti-le cu cate 1-2 linguri din compozitia de fajitas de pui si 1-2 linguri din garnitura de naut. Adaugati un strop de patrunjel verde tocat (sau nu) si bucurati-va de o masa pe cinste.

Fajitas de pui cu naut Fajitas de pui cu naut Fajitas de pui cu naut Fajitas de pui cu naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.