WordPress Templates

Paste fara gluten cu ciuperci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dupa cum stiti, ca m-am tot laudat pe aici, mie imi plac pastele foarte tare. In cam orice fel de combinatie. Si le prepar destul de des, doar ca nu prea apuca sa le si pozez. De data asta, am aranjat o farfurie de Paste fara gluten cu ciuperci si am pus-o la pastrare… adica intai am mancat serios si apoi am pozat ce pusesem la pastrare. Drept dovada  ca acum am ce va arata 🙂 Am preparat paste fara gluten cu ciuperci, folosind pastele de la Dr. Schar. Vi le recomand cu drag, caci m-au impresionat teribil: au gust extrem de bun, nu se lipesc si nu devin lipicioase nici daca le pui la pastrare :)) si nu isi schimba gustul de le reincalzesti la microunde (stiu, piei satana! )

Paste fara gluten cu ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Paste fara gluten cu ciuperci

  • 200 gr penne Dr. Scharr fara gluten
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • ulei de masline
  • busuioc
  • 30 gr unt
  • ketchup de casa

Paste fara gluten cu ciuperci

Mod de preparare pentru reteta de Paste fara gluten cu ciuperci

Intr-o cratita pune apa rece si sare la fiert. Cand apa clocoteste da drumul pastelor si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj.

In timp ce pastele fierb, pregateste ciupercile. Taie-le felii. Incalzeste untul intr-o tigaie, arunca ceapa taiata marunt si un strop de sare. Caleste usor pana devine aurie si se inmoaie, apoi azvarle morcovul ras pe razatoarea mica. Adauga ciupercile feliate si lasa-le pe foc cateva minute pana se patrund. Presara putin busuioc tocat marunt sau daca ai uscat foloseste-l fara frica.

Cand pastele sunt fierte al dente, strecoara-le. Serveste-le alaturi de ciuperci si ketchup de casa.

Pofta buna!

Paste fara gluten cu ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.