WordPress Templates

Gogosi aromate fara zahar

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cui nu ii plac gogosile? hai, pe bune! Indrazneste careva sa spuna „Nu!”? Nooah, no way! Gogosile sunt mortale :)) Da stiu, ati spune ca si la propriu sunt mortale: au o gramada de calorii, zahar, grasimi, sunt prajite in baie de ulei :)) Dar daca le prepari asa cum trebuie, cu maxim de grija, intr-un ulei de buna calitate si prajite exact atat cat e nevoie, nu ai nici cea mai mica problema (sau ma rog, mare problema). In plus va mai spun ca aceste gogosi aromate sunt fara zahar. Da, ati citit bine: fara zahar.  Am acceptat provocarea lansata de Gustos.ro si laboratoarele Remedia si am preparat aceste gogosi folosind indulcitorul natural Green Sugar Cooking .  Asa ca azi va aduc Gogosi aromate fara zahar, niste  deliciosenii-pufosenii pudrate din belsug cu un amestec din indulcitor, nucsoara si scortisoara, dupa o reteta de Jamie Oliver. Pam-pam!

Gogosi aromate fara zahar

Ingrediente pentru reteta de Gogosi aromate fara zahar

  • 7-10 gr drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 50 gr indulcitor
  • 315 ml lapte cald
  • 80 gr unt topit
  • pentru „zaharul aromat”
  • 80 gr indulcitor
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 lingurita nucsoara pudra

Gogosi aromate fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Gososi aromate fara zahar

Intr-un bol incapator amestecati faina cu indulcitorul si drojdia si apoi treptat adaugati lapte caldut. La final incorporati in aluat si untul topit si caldut. Framantati repejor si foarte putin pana veti obtine un aluat ferm, dar elastic. Acoperiti bolul cu un prosopel si lasati-l la loc caldut pana isi dubleaza volumul (in jur de o ora, o ora si jumatate). Intre timp preparati amestecul aromat, asa numit-ul „zahar aromat” : amestecati indulcitor cu scortisoara si nucsoara, cu care veti pudra din belsug gogosile calde.

Gogosi aromate fara zahar

Pe masa infainata, rasturnati aluatul crescut si cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati cercuri de aluat. Puneti cerculetele de aluat pe o foaie de copt si lasati-le la crescut 45 de minute, acoperite cu un prosopel.

Incingeti ulei de palmier intr-un ceaun incapator sau folositi friteusa, dupa cum doriti. Scufundati cerculetele de aluat, rand pe rand, in baia de ulei si prajiti-le circa 1 minut pe ambele fete. Scoateti-le pe un servetel absorbant, apoi pudrati-le cu „zaharul aromat”.

Serviti-le cat sunt calde! Dementiale, pufoase, super aromate. Pentru cei care isi fac griji in legatura cu indulcitorul va spun ca e foarte stabil termic, asa incat poate fi folosit fara grija in copturi, prajituri sau creme si nu are vreun gust sintetic sau „ciudat”. In cazul in care va hotarati sa folositi Green Sugar, de la Laboratoarele Remedia, va recomand sa folositi in prajituri, ceva mai putin, cantitativ vorbind, decat zaharul tos trecut la ingrediente, asta pentru ca senzatia de dulce e mai intensa decat in cazul zaharului alb obisnuit. Sau, cel putin, asa mi s-a parut mie.

Pofta buna la Gogosi aromate, fara zahar!

Gogosi aromate fara zahar

6 Responses to Gogosi aromate fara zahar

  1. Iuliana spune:

    Alice, ai mila, sunt la job!!!
    Arata grozav si daca mai au si scortisoara, m-ai inebunit!

  2. Ce bine arata! O nebunie de gogosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.