WordPress Templates

Pizza taraneasca

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ne place Pizza taraneasca! Si voua? Pizza taraneasca, din punctul meu de vedere e o pizza pe care o faci cam cu ce ai prin frigider, poate ceva mai multe ingredinete decat am folosit la pizza homemade. Simplu. Adica intr-o seara de sambata luam una bucata masina de facut paine o punem la treaba sa mestereasca ceva aluat si-apoi deschidem concomitem una bucata camara si una combina frigorifica si da-i si cauta sa vezi ce poti arunca pe un blat de pizza. Musai in blat sa fie ceva ierburi de provence, ca altfel e pizza searbada:) Asa facem noi in cate o sambata, de regula in sambetele din toamna-iarna cand ne e lene sa iesim a manca prin oras.

Asa ca astazi revenim la pizza taraneasca…

Pizza taraneasca

Ingrediente pentru reteta de Pizza taraneasca

pentru blat

  • 500 gr faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • ierburi de provence
  • ulei de masline

pentru pus deasupra

  • cateva felii de kaiser
  • cateva felii de sunca
  • o mana boabe de porumb fierte
  • cateva masline 
  • 1/2 ardei gras galben
  • cateva ciuperci
  • 1 rosie
  • o mana de casvacal ras sau mozzarella
  • suc de rosii
  • 2 oua 

Mod de preparare pentru reteta de Pizza taraneasca

Mai intai faceti blatul si lasati-l la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer, caldut sau daca aveti masina de paine cum e cazul meu atunci puneti in cuva masinii faina, sarea, ierburile de provence, adaugati drojdia frecata cu zaharul si lichefiata. Porniti masina cu capacul deschis, setata fiind pe programul de framantat si crescut. Adaugati apa calduta treptat pana ce aluatul incepe sa se lege si devine o bila de aluat ferma. Nici moale, dafr nici teapana. daca atingeti alutul cu degenul aceste trebuie sa fie ferm, compact, bine inghegat dar sa se lipeasca putin de deget. In acest moment adaugati un stop de ulei de masile si inchideti capacul masinii de paine lasand-o sa isi faca treaba. Cam intr-o ora jumatate va beep-beep semna ca aluatul e gata de intins in tavi.

Intre timp taiati ingredientele in felii subtiri, cu exceptia cascavalului pe care il radeti pe razatoarea mare. Am folosit cascaval, desi ideal e mozzarella, insa unori dispare subit de pe raft 🙂 asa ca ia-o de unde nu-i:) Bateti ouale.

Cand aluatul e gata, incingeti cuptorul, ungeti tava cu putin ulei si tapetati cu un strop de faina. Intindeti aluatul in tava, nu in foaie groasa. Deasupra ungeti intreaga suprafata cu oauele batute bine si incepeti a arunca din ingrediente dupa bunul plac, incepand neaparat cu carnea (kaiser, sunca) si terminand cu cascavalul ras.

Dati la cuptor si coaceti pret de cateva minute. Nu mult ca se va usca, de obicei eu o scot cand vad ca s-a topit si aurit putin brazna de deasupra.

Stropiti cu suc de rosii si taiati in felii. Gustos, satios si mai ales usor si ieftin de facut. Insa idealul este sa te duci la o pizzerie buna sau sa comanzi acasa daca nu ai chef sa faci ceva. Suna dupa o pizza!  e o modalitate pe care si noi o folosim. E drept ca eu vreau pizza de la x, lui R ii place aia cu de toate, extralarge care e cea mai buna la pizzeria Y si pierdem timp pana cadem de acord de unde sa luam. Dar, am aflat ca cei de la FoodPanda te scutesc de efortul asta. Ei pot prelua comenzile tale de pizza ,si nu numai,  si iti pot livra tot de vrei, de unde vrei. Rapid. Si unde mai pui ca au si o aplicatie pentru mobil, pe care o poti descarca gratuit de pe site, o activezi si-apoi printr-un singur SMS rezolvi instant problema. Super simplu si usor, nu-i asa?

Pizza taraneasca Pizza taraneasca

4 Responses to Pizza taraneasca

  1. Dana Cristea spune:

    Doamneee!!! Cum arata!!! Mor de pofta!!!
    Pupici!

  2. Gabriela spune:

    Mmm, ce bune sunt! Miroase a Craciun la tine, deja!

    • Gabriela spune:

      Ups, am vrut sa comentez la turta dulce si am nimerit la pizza! Nu prea seamana una cu alta, da’ n-are nimic, si pizza taraneasca e buna! Scuze, Alice, greu cu tehnica asta!

  3. Aurica spune:

    cea mai buna pizza poate fi cea facuta in casa, acum depinde de fiecare cum o face, oricum mai sanatoasa si gustoasa decat cea din comert..buna reteta si imi place cum arata si cum a iesit, bravo 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.