Cupcakes cu spuma de lapte
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Aseara Alice a fost la Balul de la Castel. Iar astazi va ofera un cupcakes cu spuma de lapte ca o floare, delicat si parfumat, direct din Tara Bucatelor.
Sa fiti fericiti si sa aveti un weekend de poveste!
Ingrediente pentru 10-12 cupcakes cu spuma de lapte
- 2 oua
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 100 ml lapte
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
pentru frosting:
- 200 ml frisca lichida
- 180 gr lapte condensat
- ½ plic gelatina
- 50 ml apa rece
- colorant alimentar galben sau rosu
Mode de preparare pentru cupcakes cu spuma de lapte
Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati cacaua si ouale. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, alternand cu laptele.
Puneti cate o lingura mare in formele de hartie si coaceti la 180 grade, in cuptorul preincalzit, pentru cel mult 20 minute. Scoateti si lasati la racit pe un gratar metalic.
Puneti gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit ca un burete, deci s-a hidratat, o puneti pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Incorporati-o in laptele condensat.
Mixati frisca lichida pana devine tare, dupa care o mixati impreuna cu laptele condensat. Lasati la racit in frigider 2 ore, amestecand din cand in cand in compozitie, de jos in sus.
Puneti frosting-ul in doua boluri si colorati-l cu putin colorant alimentar, rosu si galben.
Ornati cu ajutorul unui pos.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Focaccia cu masline si rozmarin
7 Responses to Cupcakes cu spuma de lapte
Arata minunat si mai am o cutie de lapte condensat care trebuie musai folosita (expira la sf lui iunie), asa ca sigur le fac si eu.
Cu mare drag! Sunt bunute.
Finutza ca si albinutza! 🙂
Abea astep pozelele de la eveniment… 😉
Weekend placut, pupici! <3
Cat de frumoase. Sunt si delicioase. Bravo!
Frumoasa prezentare…sunt sigura ca sunt delicioase.
Foarte bine arata. Sper ca te-ai simtit bine la bal, Albinuto.
Pupici! <3
Ce frumos arata si ce frumos le-ai prezentat!!!cred ca sunt un deliciu!!