WordPress Templates

Briose cu dulceata si cacao, de post

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele trecute am primit invitatia Georgianei Vieru, de la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, de a prajituri pentru a actiune a fundatiei. N-am stat deloc pe ganduri si am acceptat imediat. Trebuia sa prajiturim pentru vreo 70 de oameni, impreuna cu dragutzica de Andreea sau Dodo, cum o stim cu totii, de la bucataria lui dodo. Am ales sa fac o Negresa, cu ciocolata multa si bilute colorate, insa dilema mea a intervenit in momentul in care Georgiana m-a rugat sa fac si ceva prajiturica de post. Am zis Da!, evident, insa habar nu aveam ce anume voi pregati. Prajiturile de post si, in general, mancarea de post nu sunt punctul meu forte. Adica practic… inexistent šŸ™‚ Dar, am cotrobait putintel pe la prieteni, pe net si am gasit un chec ce mi-a atras atentia. Asa ca am hotarat pe loc sa fac reteta de chec insa in formite de briose. Reteta de baza e de la Miha, 10x my firend!, insa m-am jucat putin cu ea… am inlocuit dulceturile, am alternat compozitiile si in final a iesit cam ceea ce vedeti in poza: Briose cu dulceata si cacao. Multumesc Georgiana si Bethany Iasi pentru ca mi-ati dat ocazia sa ma implic.

Briose cu dulceata si cacao

Ingrediente pentruĀ Briose cu dulceata si cacao

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri fulgi de nuca de cosos
  • 2-3 linguri dulceata de gutui sau
  • 2-3 linguri marmelada de struguri
* am facut doua portii, din fiecare iesind 16 briose, o portie cu dulceata de gutui si o portie cu marmelada de struguri
Briose cu dulceata si cacao

Mod de preparare pentruĀ Briose cu dulceata si cacao

Intr-un bol punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam pana la omogenizare completa. Apoi Ā luam o jumatate din compozitie si o punem in alt bol. In una din ele vom pune dulceata si amestecam bine de tot. In cealalta compozitite punem cacao si fulgii de cocos. Cu lingura punem in hartiutele de muffins pregatite, sau in formele de briose unse cu ulei, o lingura din compozitia alba cu dulceata si o lingura din compozitia cu cacao. Cu varful unui bat pentru frigaruie, amestecam putin in cele doua compozitii. Dam la cuptor, la foc mediu 30-35 minute, pana ce suprafata devine ferma. Facem testul cu scobitoarea.

Scoateti briosele si lasati-le la racit pe un gratar metalic.

Pudrati-le cu zahar praf sau ornatile cu bilute colorate. Eu am ales sa le infrumusetez putintel cu cateva bilute colorate si inimioare si floricele din zahar colorat. Am uns suprafata fiecarei briose cu putin sirop facut din zahar cu apa, am lipit apoi cateva inimioare/floricele si le-am dat prin bilute colorate.

Super frumusele, nu-i asa?

Briose cu dulceata si cacao
Briose cu dulceata si cacao
Briose cu dulceata si cacao
Briose cu dulceata si cacao

8 Responses to Briose cu dulceata si cacao, de post

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Foarte dragute, iar gestul este minunat.Bravo…

  2. Miha spune:

    Tare dragalase sunt! ;;)

  3. Ghiocel07 spune:

    Felicitari pentru implicare in actiunile fundatiei. Arata foarte bine asa dichisite.

  4. Sunt grozav de aratoase!! Gestul este superm bravo Alice!

  5. Aurica spune:

    cat de bine si colorate arata, un deliciu binevenit mai ales daca sunt si de post, ce pofta mi-au facut šŸ˜€

  6. Felicitari ! Arata demential !

  7. Timea spune:

    Ce frumusele sunt!

  8. Gaby spune:

    Cat de bine arata! Deja mi s-a facut pofta. Ma bucur ca este o reteta de post. Ma apuc de „prajiturit”. šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.