Briose cu dulceata si cacao, de post
by Alice Ciobanu
Zilele trecute am primit invitatia Georgianei Vieru, de la Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, de a prajituri pentru a actiune a fundatiei. N-am stat deloc pe ganduri si am acceptat imediat. Trebuia sa prajiturim pentru vreo 70 de oameni, impreuna cu dragutzica de Andreea sau Dodo, cum o stim cu totii, de la bucataria lui dodo. Am ales sa fac o Negresa, cu ciocolata multa si bilute colorate, insa dilema mea a intervenit in momentul in care Georgiana m-a rugat sa fac si ceva prajiturica de post. Am zis Da!, evident, insa habar nu aveam ce anume voi pregati. Prajiturile de post si, in general, mancarea de post nu sunt punctul meu forte. Adica practic… inexistent š Dar, am cotrobait putintel pe la prieteni, pe net si am gasit un chec ce mi-a atras atentia. Asa ca am hotarat pe loc sa fac reteta de chec insa in formite de briose. Reteta de baza e de la Miha, 10x my firend!, insa m-am jucat putin cu ea… am inlocuit dulceturile, am alternat compozitiile si in final a iesit cam ceea ce vedeti in poza: Briose cu dulceata si cacao. Multumesc Georgiana si Bethany Iasi pentru ca mi-ati dat ocazia sa ma implic.
Ingrediente pentruĀ Briose cu dulceata si cacao
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 cana apa
- 2 cani faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri fulgi de nuca de cosos
- 2-3 linguri dulceata de gutui sau
- 2-3 linguri marmelada de struguri
Mod de preparare pentruĀ Briose cu dulceata si cacao
Intr-un bol punem apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam pana la omogenizare completa. Apoi Ā luam o jumatate din compozitie si o punem in alt bol. In una din ele vom pune dulceata si amestecam bine de tot. In cealalta compozitite punem cacao si fulgii de cocos. Cu lingura punem in hartiutele de muffins pregatite, sau in formele de briose unse cu ulei, o lingura din compozitia alba cu dulceata si o lingura din compozitia cu cacao. Cu varful unui bat pentru frigaruie, amestecam putin in cele doua compozitii. Dam la cuptor, la foc mediu 30-35 minute, pana ce suprafata devine ferma. Facem testul cu scobitoarea.
Scoateti briosele si lasati-le la racit pe un gratar metalic.
Pudrati-le cu zahar praf sau ornatile cu bilute colorate. Eu am ales sa le infrumusetez putintel cu cateva bilute colorate si inimioare si floricele din zahar colorat. Am uns suprafata fiecarei briose cu putin sirop facut din zahar cu apa, am lipit apoi cateva inimioare/floricele si le-am dat prin bilute colorate.
Super frumusele, nu-i asa?
LasÄ un rÄspuns
Croissants si mini-croissants
8 Responses to Briose cu dulceata si cacao, de post
Foarte dragute, iar gestul este minunat.Bravo…
Tare dragalase sunt! ;;)
Felicitari pentru implicare in actiunile fundatiei. Arata foarte bine asa dichisite.
Sunt grozav de aratoase!! Gestul este superm bravo Alice!
cat de bine si colorate arata, un deliciu binevenit mai ales daca sunt si de post, ce pofta mi-au facut š
Felicitari ! Arata demential !
Ce frumusele sunt!
Cat de bine arata! Deja mi s-a facut pofta. Ma bucur ca este o reteta de post. Ma apuc de „prajiturit”. š