Briose cu mazare si oua de prepelita
by Alice Ciobanu
Trebuie sa incep prin a va spune ca in curand pornim un mic concurs. Dar amanunte, detalii si like-uri la momentul potrivit. Pana atunci: fiti pe faza!
Mai trebuie sa va zic ca imi doream ceva de imbucat intre dejun si cina, caci de pranz nu poate fi vorba :D. Voiam ceva ce sa pot lua in geanta, la munci, fara sa ma gandesc ca se flescaieste, se ususca, se inmoiae, va curge, ma manjesc pe degete si tot asa mai departe cu gandurile mele haotice care ma fac sa renunt si sa nu iau decat cafea de la dozator, o zi intreaga….
Si, pentru ca azi fu zi libera (deh!) am copt niste Briose cu mazare si oua de prepelita fix bune pentru zile nebune nebune, de lucru si alergatura, cand nu iti poti permite luxul de a sta ” ca oamenii” la masa, in tihna. Perfecte pentru imbucat usor printre taste si hartii, in zilele cu dead-line-uri 🙂 si termene ce nu pot fi pacalite.
- 300 gr faina
- 250 ml lapte
- 60 gr unt
- 1 praf de copt
- 10 oua prepelita
- 1 ou de gaina
- o mana de mazare
- 1 lingurita rasa de sare
pentru uns:
- 1 galbenus spart in 2 linguri lapte
- parmezan ras
Mod de preparare pentru Briose cu mazare si oua de prepelita
Fierbem tare, ouale de prepelita in apa, dupa care le cojim. Le pastram intregi si le lasam usor la racit.
Intr-un bol mixam oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporam praful de copt si faina, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie consistenta. Incorporam si mazarea. Cu lingura punem din compozitie in hartiutele de briose. Daca nu aveti hartiute, puneti direct in tava cu gaurele pentru briose, unse si tapetate cu faina. In mijlocul fiecarei briose punem cate un ou de prepelita fiert tare.
Dam briosele la copt, in cuptorul incins, la treapta 2-3.
Cand aproape sunt gata, dupa vreo 25 minute, le ungem pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, „ornam” cu putin parmezan ras si mai lasam la cuptor inca 5 minute.
Faceti testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoateti-le si lasati-le la racit pe un gratar metalic.
Perfecte! Gustoase! Usor de imbucat! Fara degete manjite!
8 Responses to Briose cu mazare si oua de prepelita
-
Eu pap briosa care vine la pachet cu o manuta! 😛
-
Buna ideea. Ou in muffins n-am pus, pana acum, dar imi place mult. Hugs.
-
Daca te-au ajutat manutele acelea mici si pretioase la pregatit, sigur au fost cele mai bune briose pe care le-ai facut pana acum!!
-
Sunt tare frumusele! Vreau si eu sa pap 🙂
-
Buna idee Alina…. pentru niste aperitive…. dar tot manuta de gospodina mica da farmecul….
-
grozav arata si cred ca sunt si bune!
-
oh, ce muffins frumosi! Si manuta e la fel de frumoasa 🙂
weekend placut fetelor!
Lasă un răspuns
Oaie cu stafide, migdale si curmale in stil tagine
[…] buzunar de geanta, sa-l rontai calm cat astepti sa vina iubi sa te ia de la servici. Si sper ca muffinsii cu mazare si oua de prepelita sau cei cu delicioseniile de rosii uscate v-au atins asa putin palatinul sensibil la arome. Atfel […]