WordPress Templates

Briose cu mazare si oua de prepelita

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Trebuie sa incep prin a va spune ca in curand  pornim un mic concurs. Dar amanunte, detalii si like-uri la momentul potrivit. Pana atunci: fiti pe faza!

Mai trebuie sa va zic ca imi doream ceva de imbucat intre dejun si cina, caci de pranz nu poate fi vorba :D. Voiam ceva ce sa pot lua in geanta, la munci, fara sa ma gandesc ca se flescaieste, se ususca, se inmoiae, va curge, ma manjesc pe degete si tot asa mai  departe cu gandurile mele haotice care ma fac sa renunt si sa nu iau decat cafea de la dozator, o zi intreaga….

Si, pentru ca azi fu zi libera (deh!) am copt niste Briose cu mazare si oua de prepelita fix bune pentru zile nebune nebune, de lucru si alergatura, cand nu iti poti permite luxul de a sta ” ca oamenii” la masa, in tihna. Perfecte pentru imbucat usor printre taste si hartii, in zilele cu dead-line-uri 🙂 si termene ce nu pot fi pacalite.

Briose cu mazare si oua de prepelita

Ingrediente pentru Briose cu mazare si oua de prepelita

pentru 10 briose
  • 300 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 10 oua prepelita
  • 1 ou de gaina
  • o mana de mazare 
  • 1 lingurita rasa de sare

pentru uns:

  • 1 galbenus spart in 2 linguri lapte
  • parmezan ras

Mod de preparare pentru Briose cu mazare si oua de prepelita

Fierbem tare, ouale de prepelita in apa, dupa care le cojim. Le pastram intregi si le lasam usor la racit.

Briose cu mazare si oua de prepelitaBriose cu mazare si oua de prepelita

Intr-un bol mixam oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporam praful de copt si faina, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie consistenta.  Incorporam si mazarea. Cu lingura punem din compozitie in hartiutele de briose. Daca nu aveti hartiute, puneti direct in tava cu gaurele pentru briose, unse si tapetate cu faina. In mijlocul fiecarei briose punem cate un ou de prepelita fiert tare.

Briose cu mazare si oua de prepelita

Dam briosele la copt, in cuptorul incins, la treapta 2-3.

Briose cu mazare si oua de prepelita

Cand aproape sunt gata, dupa vreo 25 minute, le ungem pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, „ornam” cu putin parmezan ras  si mai lasam la cuptor inca 5 minute.

Faceti testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoateti-le si lasati-le la racit pe un gratar metalic.

Perfecte! Gustoase! Usor de imbucat! Fara degete manjite!

Briose cu mazare si oua de prepelita

Pofta buna la briose cu mazare si oua de prepelita!

Briose cu mazare si oua de prepelitaBriose cu mazare si oua de prepelita

8 Responses to Briose cu mazare si oua de prepelita

  1. […] buzunar de geanta, sa-l rontai calm cat astepti sa vina iubi sa te ia de la servici. Si sper ca muffinsii cu mazare si oua de prepelita sau cei cu delicioseniile de rosii uscate v-au atins asa putin palatinul sensibil la arome. Atfel […]

  1. Raluca spune:

    Eu pap briosa care vine la pachet cu o manuta! 😛

  2. Buna ideea. Ou in muffins n-am pus, pana acum, dar imi place mult. Hugs.

  3. Nicol spune:

    Daca te-au ajutat manutele acelea mici si pretioase la pregatit, sigur au fost cele mai bune briose pe care le-ai facut pana acum!!

  4. Sunt tare frumusele! Vreau si eu sa pap 🙂

  5. Alexa spune:

    Buna idee Alina…. pentru niste aperitive…. dar tot manuta de gospodina mica da farmecul….

  6. pansy spune:

    grozav arata si cred ca sunt si bune!

  7. Emily spune:

    oh, ce muffins frumosi! Si manuta e la fel de frumoasa 🙂
    weekend placut fetelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.