Briose cu rosii uscate si seminte de in
Cand cei de la Digi24 Iasi m-au sunat si-am stabilit sa facem un mic interviu (min 13.05) si o reteta filmata, Fara sa stau prea mult pe ganduri am ales aceasta reteta de briose cu rosii uscate si seminte de in. Nu e inventia mea, nu-mi place sa imi arog lauri care nu mi se cuvin. De briosele astea am auzit prima data acum multa vreme in urma la minunata mea prietena Brindusa Scheaua, gatind impreuna cu ea in Flanco Bucuresti, in cadrul unui cooking show marca Electrolux.
Love you girls, Brindu, Carmen…!
Insa pentru ca nu am avut timp sa bantui blogul Brindusei, cautand reteta cu pricina, am incropit repejor niste cantitati care s-au dovedit a fi fix exacte pentru 10-12 briose cu rosii uscate. Gustul e sublim, sunt bune si daca le tai si intinzi unt pe ele. Mega cu un ceai negru!
Sa nu mai lungesc vorbaraia si sa dau reteta.
Ingrediente pentru 10-12 briose cu rosii uscate
- 300 gr faina
- 100 gr unt
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- 250 ml lapte
- 1 lingurita ierburi de provence uscate
- 1 1/2 sare de mare
- cateva felii de rosii uscate
- putin cascaval ras pe razatoarea mica
- 1 1/2 lingurita seminte de in
Mod de preparare pentru briose cu rosii uscate
Mixam oul cu untul topit. Adaugam praf de copt, sare, ierburi de provence si adaugam alternand faina cu laptele, timp in care amestecam cu o lingura toata compozitia. La final adaugam rosiile uscate taiate bucatele.
Punem cate 2 linguri in compozitia rezultata in hartiutele de briose.
Presaram pe fiecare briosa pe deasupra cascaval ras pe razatoarea mica si seminte de in. Dam la cuptor 30-35 minute, la foc moderat, in cuptorul incins dinainte.
Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic. Perfecte!
Si pentru cine vrea sa vada cum s-au pregatit astea intr-o bucatarie obisnuita, a unui blogger roman fara ifose: click !
20 Responses to Briose cu rosii uscate si seminte de in
-
O primavara minunata iti doresc!
-
O primavara frumoasa si voua! Pupicei
-
-
bune bune. sint delicioase
-
Ma bucur! Sunt super delicioase!
-
-
cu rosii uscate…nemaipomenite !
-
Daaa. Simple si sublime
-
-
O primavara frumoasa Alice!
-
O primavara savuroasa!
-
-
De senzatie brioselele!
-
Multumesc draga mea
-
-
Delicioasa reteta care merita incercata! Pup
-
Pup
-
-
Ce briose interesante! Le adaug la meniul meu 🙂
-
Nu-ti va pare rau:) pupicei
-
-
Ce frumoase sunt! Si imi plac mult si hartiutele cu mov <3.
-
Aliiiiiiiice! 😀 Acuma am vazut si eu postarea asta – si, pe langa faptul ca mi s-a facut pofta de briosele astea pe care o sa le incerc neaparat (a facut tata rosii uscate dupa reteta ta), am vazut filmarea pe care ai facut-o cu colegii mei de la Digi24 Iasi. Ce faina esti si ce misto vorbesti, mah! 😀
-
wow. ce de preparate. ce de bunatati.
Lasă un răspuns
Quiche cu praz si ciuperci
[…] aplaudand cu verva la fiecare melodie *pentru ca, fara falsa modestie spun, tartele mele sarate si briosele cu rosii uscate au avut un real succes *pentru ca … Dar mai conteaza “pentru ca”? Ei, bine […]
[…] astepti sa vina iubi sa te ia de la servici. Si sper ca muffinsii cu mazare si oua de prepelita sau cei cu delicioseniile de rosii uscate v-au atins asa putin palatinul sensibil la arome. Atfel ca, imi doresc, sa va indoctrinez putin si […]