Oaie cu stafide, migdale si curmale in stil tagine
by Alice Ciobanu
Fratilor va spun cinstit: eu de oaie m-am indragostit! :)) De oaia gatita in stilul inconfundabil de aromat al Orientului Mijociu.
De poveste!
Bucatele mici de carnita perfect coapte, sos dulce-aromat, migdale cu invelis crocant, curmale ce se topesc din prima imbucatura, stafide suculente, toate astea acompaniate de un cusucus mai mult decat perfect de simplu 😛 O perfectiune de gusturi care iti ascute simturile si te face sa maninci cu pofta barbara printre sunete arhaice ahh! ohh!…
Ingrediente pentru reteta de Oaie cu stafide, migdale si curmale in stil tagine
- 600-700 gr pulpa de oaie sau miel
- 2 linguri faina alba rase
- 6 linguri ulei masline
- 1 ceapa mare curatata julien
- 2-3 catei usturoi curatati si zdrobiti
- 4 cm de ghimbir radacina ras pe razatoare mica
- 800 ml supa de pui sau oaie
- 100 ml suc de rosii sau 3 linguri bulion
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coriandru praf
- 1 lingura boia de ardei dulce
- sare de mare si piper proaspat macinat
- 2 linguri miere
- o mana de stafide
- 10-12 curmale
- o mana migdale intregi
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 legatura patrunjel frunze sau coriandru
- 200 gr cuscus
- 400 ml apa fiarta
Mod de preparare a retetei de Oaie cu stafide, migdale si curmale in stil tagine
Taiati carnea de oaie in bucatele mici. Tavaliti bucatelele de carne prin faina amestecata cu sare si piper, imbracati-le bine. Aruncati-le apoi in uleiul incins si prajiti-le insistent pe toate partile, rumenindu-le. Scoateti carnea si pastrati-o pe o farfurile calda, acoperite cu un capac.
Puneti in uleiul ramas si incins, ceapa taiata julien si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, condimentele si boiaua de ardei dulce si amestecati repejor. Turnati supa de pui, pasta de rosii, puneti bucatile de carne, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic 1 1/2 pana ce sosul scade. Amestecati din cand in cand.
Intre timp intr-o tigaie fara ulei rumeniti putin stafidele si migdalele intregi. Cand mancarea e aproape gata si sosul scazut puneti stafidele, migdalele si curmalele si amestecati.
Serviti fierbinte cu cuscus si frunze de patrunjel taiate.
Desavarsit!
P.S. – NU ARE „GUST DE OAIE” ! Sorry ca va dezamagesc :)))
Lasă un răspuns
Miniclatite cu branza
10 Responses to Oaie cu stafide, migdale si curmale in stil tagine
Mamaa… ce bunatate!!
Arata foarte bine, mi-ai facut pofta, ce mai… trebuie sa incerc si eu.
nu ma impac eu cu mama „mialei beee-he-heee”, dar arata fantastic!
ai un blog minunat..si esti ieseanca ca si mine..si unde mai pui ca avem si o prietena comuna?:)
Carnea de oaie nu imi place deloc ,nici aia de miel ,dar poate ca am sa-ncerc combinatiile tale (ale orientului mijlociu )e adevarat ca sunt specialisti in prepararea carnii de oaieTotul e la carnea de oaie sa nu aiba gustul ala specific ,Asta e cel mai greu de taiat de la carnea de oaie .Mie nu mi-a iesit niciodata .
Este o nebunie de mancare!!!
S-ar putea sa cunosc sursa de inspiratie pentru ca si eu am facut acest preparat dar cu vita!
Sunt convinsa ca a iesit o grozava!
fructe confiate/uscate la preturi corecte gasiti pe http://www.ameplant.ro
Of, cat de bine te inteleg … mielul este leguma mea preferata, nimic nu se compara. Multumesc pentru deliciile pe care le impartasesti cu noi. Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Multumesc. Asemenea :))) mie-mi place carnea, nu am vreun stres legat de miel .