Porc la tigaie cu salsa
by Alice Ciobanu
M-am tot gandit cam ce as putea face eu in 30 de minute, pentru ca nu prea ma pricep la retete rapide. Pentru mine o reteta in 30 de minute inseamna sa-l chem pe R si sa ii zic: te rog eu fa tu ceva repede de papa, ok? Si el imediat gaseste solutii pentru a salva foamea. Deschide frigiderul, camara si improvizeaza… cateva omlete fastuoase, cu tot felul de legume, cu bacon, sau numai cu branza si ceva sosuri pe langa… putintica paine prajita cu jumari… o rapida salata de ton cu multa zeama de lime si legume…. Eu, in schimb… cand vine vorba de retete rapide ma rezum la a lua 2 felii de paine (maninc multa paine, asta e) n-o prajesc, de lene, pun ceva sunca intre… o felie de branza de care gasesc prin frigider si… musai o cafea… si…. cam atat.
Asa ca spun sincer ca aceasta ultima tema a maratonului, m-a terminat la modul propriu. Trei zile am stat si am tot scotocit prin carticelele mele, nimic nu-mi convenea :)) Pana la urma am gasit, totusi, ceva ce poate fi facut lejer in 30 de minute, bun si placut, dar mai ales cu porc (leguma mea favorita). Astfel ca va prezint niste suculent Porc la tigaie cu salsa.
Ingrediente pentru Porc la tigaie cu salsa
- 3 felii de spata de porc cu os
- ulei de masline
- sare de mare
- 1 lime, coaja rasa si zeama
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 rosie
- 1 ceapa rosie
- 1 castravete mic
- 1 legatura patrunjel frunze sau coriandru si mai bine
- o mana de boabe de porumb din conserva clatite si scurse de apa
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- felii de lime pentru servit
Mod de preparare pentru Porc la tigaie cu salsa
Procedeul e simplu. Mai intai facem salsa, pentru ca va trebui sa stea la rece cat timp ne ocupam de feliile de porc.
Asa ca in maxim 5 minute taiem in cubulete, ardeiul gras, rosiile, castravetele si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa rosie taiata fin, boabele de porumb si amestecam totul.
Punem si frunzele de patrunjel (coriandru verde daca gasiti) tocate marunt, uleiul de masline si zeama de lime. Amestecam, potrivim de sare si dam la rece pana sunt gata feliile de porc, dar mai ales pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.
Feliile de porc le trecem pe o parte si pe alta prin putina zeama si coaja de la o jumatate de lime, sare, ulei de masline si o lingurita de boia de ardei iute.
Le crestam in trei sau patru, pornind dinspre os spre capat si le aruncam intr-o tigaie incinsa bine, fara ulei! Le intoarcem repejor pe o parte si pe cealalta pana se rumenesc, apoi punem uleiul si lasam la foc moderat vreo 15 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand se rumenesc.
Scoatem pe farfurie, punem salsa rece si servim cu felii de lime taiata, din care stoarcem usurel zeama peste toata aceasta nebunie de arome si culori. Porc la tigaie cu salsa, super bun si foarte rapid.
Pofta mare si nu uitati sa ma votati!
Lasă un răspuns
Mocha Souffle
9 Responses to Porc la tigaie cu salsa
Wow, parca si simt mirosul de carne proaspat prajita si de salsa cu mirosul inconfundabil de fresh…Mmmm!
superb ,delicios ,foarte super arata ,bafta,iuliana bacos
Fata dragaaaa, stiu ca nu mai ai, dar fa cumva sa primesc si eu o portie data viitoare :)) Mult succes !!!
Îți dau dreptate: nu e legumă mai bună decât porcul:). Succes!
Excelenta masa. Copioasa, dar nu prea grea. Parca simt mirosul carnii proaspat prajite! Haha! Vad ca si Boabe de Cafea a scris exact acelasi lucru. Asta e! Suntem niste pofticioase. Eu, in schimb, voi aprecia si salata. Acompaniaza cu mare succes friptura. Sunt perechea perfecta. Dar in 30 de minute?! Clar, esti harnica foc. Felicitari si bafta la concurs.
rapid si bun, imi place!
Mmm ce de culori!!!Delicios!
draga mea, nici nu mi pot imagina cat de gustoasa poate fi. Felicitari. Ai gatit repede si delicios. Mai vreau retete rapide, ca pare-se ca te pricepi si tu !!! Felicitari !!!
Mult succes!
Tare faina e salsa!