Parfe de ciocolata si cafea
by Alice Ciobanu
Ingrediente pentru Parfe de ciocolata si cafea
- 350 gr ciocolata neagra
- 75 gr zahar tos
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite ness
- 150 gr frisca
- pentru decor: violete zaharisite : – zahar pudra si albus de ou batut spuma
Mod de preparare pentru Parfe de ciocolata si cafea
Mai intai sa construim echipamentul de lucru, adica recipientele care ne vor fi de un real folos pentru a putea obtine asa minunatie de desert. Â Taiati patru fasii de hartie de copt la dimensiunea de 7.5 x 30cm, pe care le veti lipi pe cate o fasie de carton de aceeasi dimensiune. Dati fiecareia forma unui cerc, lipiti-le si legati-le cu cate o sforicica, pentru o mai mare siguranta. Asta, doar asa daca nu sunteti mari experti in ale cofetaritului. So… revenind. Fiecare cerc, tubulet de carton si hartie de copt, il punem pe un patrat de hartie de copt, pe o tava intinsa.
Topiti 225 gr ciocolata pe baie de aburi, avand grija sa nu intre apa in ea, sa nu se arda sau sa se branzeasca. Daca lucrati corect, veti fi ferite de asemenea calamitati. In fiecare tubulet turnati apoi cate o lingurita de ciocolata topita si cu ajutorul unui penson intindeti pe toata suprafata de jos, formand baza cilindrului, apoi tot cu un penson intindeti ciocolata pe intreg cercul. Repetati operatiunea aceasta pentru fiecare  tubulet-mulaj, si apoi le dati cateva ore la rece.
Restul de ciocolata, adica 125 gr, o topiti pe baie de aburi.
Intr-o cratita mica dizolvati zaharul cu 7 linguri apa. Fierbeti la foc mic, timp de 5 minute pana se formeaza un sirop. Intr-un bol curat puneti galbenusurile, ness-ul frecat cu putin apa rece, apoi mixati. Adaugati treptat, in fir subtire, siropul de zahar si mixati puternic pana ce amestecul de ingroasa si devine spumos si cremos.
Intr-un alt bol mixati frisca pana isi mentine forma. Incorporati-o in amestecul de cafea.
Din acest amestec puneti deoparte o treime si adaugati ciocolata topita. Omogenizati si dati la rece ambele creme pentru  vreo doua ore.
Desfaceti apoi cu grija maxima mulajele, intai partea de jos, apoi hartia de jur imprejur. Veti avea un frumos si ciocolatos tubulet… un turn.
Turnati cu lingura in tubuletele de ciocolata in mod alternativ, crema de ciocolata si de cafea. Am taiat partea de sus si bucatelel le-am folosit deasupra cremei, puteti sari peste pasul asta :D. Tineti la frigider pana in momentul servirii.
Am adaugat si niste violete zaharisite, ca daca tot e  bal, pardon, party, apai party sa fie. Pentru asta am batut spuma un albus de ou, am pensulat binisor fiecare floricica, dupa care presaram zahar pudra… scuturam excesul si lasam la uscat pana in momentul servirii desertului. Treaba simpla si am pus ajutorul de Chef la lucru.
So…Â let’s party!
49 Responses to Parfe de ciocolata si cafea
-
cand ne intalnim, din asata sa-mi faci! 😉
-
nu stiu cand va intalniti,dar vreau si eu:))
-
Idem. Chiar, cand va intalniti? :)))Ca vreau si atunci. :)))
-
cine? care ce unde se intilneste? :))
-
-
Super desert! Bafta Alice!
-
Bafta Alice!!!
-
La asa un party sa ne tot inviti…super arata, geniala idee! Bafta!
-
uau…spectaculos! Bafta multa!!!
-
arata minunat!!! bafta multa!
-
Cat de bine arata. Iti tin pumnii strans de tot, draga mea.
-
Vaaai ce deliciosenie!!!!
-
Ah, Alice…ai pus acolo cam tot ce imi place mie, iar rezultatul e chiar unul spectaculos. Bafta multa iti doresc! :*
-
Pur si simplu delicios! Arata grozav de bine! Succes! Dya
-
Arata foarte bine si sunt sigura ca este si mai bun! Felicitari si bafta! Kala
-
sigur castigi…cum arata, e fffff bum:)) bafta
-
Arata intr-un mare fel, multa bafta!!!!
-
Ceva de vis… as manca 2 dintr-un foc … Bafta si pupici
Nadia -
Deci uite ceva ce aș mânca cu mare drag! și arată într-un mare fel! Baftă!
-
Eu nu vreau desert din asta acum. Eu vreau cheful si minicheful la mine acasa sa-mi faca mereu cate vreau si cand vreau! :))
Imi place tare mult cum ti-au iesit! Sunt convinsa ca e super bun desertul tau, mai ales ca e cu ciocolata neagra si cafea. Pup si mult succes! -
O incercare (cum zici tu) foarte reusita! Bravo! Arata delicios!
-
Baftă la concurs!Iubesc acest desert!
-
Un desert desavarsit! Imi inspira o cutie cu surprize. Delicioasa ciocolata intruchipeaza cutia care ascunde un interior plin de arome ce va rascoli simturile si va insenina ziua! Felicitari !
Succes !
Nu am nici o indoiala ca veti fi number one ! -
Un desert de zile mari, e super finut si delicios:)
-
Frumos de tot ce-ai facut tu aici!
Miezul ala mi-a facut o pofta de zile mari!
Bafta! -
Demential !!!! Arata intr-un mare fel si sunt sigura ca si gustul e grozav.
-
Daca ajung vreodata la tine, cu asa ceva as vrea sa ma astepti 😛
O nebunie draga mea, atat ca aspect cat si ca aroma cu siguranta!
Felicitari si multa multa bafta, pupici! -
Grozav de bine arata!! E superb Alice draga!! Multa bafta la concurs!
-
Moaaaaamaaaa, ce frumusete, ce bunaciune! Pfiuuu, numai nebunii sau rautaciosii ar putea scrie ceva de rau! Eu ti-as da premiul din start! <3
-
Va multumesc pentru cuvintele frumoase. va imbratisez cu mare drag! >:D<
-
Cu asta m-ai dat gata!!!!Arata exceptional!!!
-
EXCEPTIONAL!:)
-
Demential, il mananci cu ochii!
-
Abia astept sa incerc si eu reteta asta,mi-ai facut pofta, numai nu stiu de unde sa iau violete:(,dar poate pot si fara,dar mi-as dori sa imi iasa exact asa,e bestiala cum arata,felicitari
-
Cum arata!!!! Extraordinar! As incerca si eu, desi nu prea fac eu dulciuri acasa, dar de cand am vazut minunatia asta, salivez intr-una.Iar prezentarea exceptionala! Felicitari!
-
wow, ce minunatie ai facut aici! faina idee!
-
BAFTA ,NEAPARAT TREBUIE SA INCERC ASTA ,BACOS IULIANA
-
Vad ca ai pregatit mai multe portii. E clar ca te pregatesti chocolate party. Imi place mult reteta, iar prezentarea e superba. Alice, mai ca-mi vine sa ma apuc de lucru sau poate mai bine vin pana la tine? Imi lasa gura apa, atat de tentant e tortul asta. Felicitari si bafta multa la concurs! Ce frumos ar fi sa castigi!
-
Arata senzational!
Mult succes! -
va multumesc frumos tuturor!
-
Alta minunatie….
-
oau!!! arata demential!
bafta la concurs!!! -
Arata de milioane, as servi si eu ,dar ma limitez la admira si privii minunatia.
Bravo si bafta multa. -
Votat din nou cu toata inima.
Sunt surprinsa ca nu este inca in top. Merita cu prisosinta locul 1 !
Succes la concurs ! -
Succes in concurs.
As vrea sa stiu cate turnulete ies din cantitatea de ciocolata?
E minunat desertul.
Multumesc mult-
Multumesc!
Patru (4) turnulete ies din cantitatea asta, insa sunt cam marisoare, insa daca aveti suprt sau dexteritate se pot face lejer 6 turnulete mai mici.
-
-
Mor, la cum arata [bs:20]
323 de la Ina . Bafta la concurs! -
rasft deliciosss, arata super delicios!!!!
Lasă un răspuns
Conopida cu chimion, coriandru si migdale
[…] cremele de la parfe-ul de ciocolata si cafea […]
[…] Sursa: tarabucatelor.ro […]