Tarta cu mere, de post
by Alice Ciobanu
Tarta cu mere, de post, daruita cu drag in Joia Mare. Am copt-o cu o noapte inainte, special pentru oameni dragi pe care urma sa ii vad a doua zi.
Am copt-o cu drag, am daruit-o cu si mai mare drag si-a fost degustata cu entuziasm de echipa celor de la Digi Tv Iasi, unde am fost invitata in emisiunea Dianei Mihalcea, „Recrutat in Iasi„. Am avut emotii mari si un stres pe masura, (destul de ciudat cu toate reflectoarele alea si camere …brrr!), insa Diana a reusit sa creeze o atmosfera placuta si draguta. Si-i multumesc enorm pentru asta!
Ingrediente pentru o tarta cu mere de 26 cm
- 200 gr faina
- 4 linguri zahar
- 100 ml ulei
- un praf de sare
- apa rece
- 6 mere
- 2 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare pentru o tarta cu mere
Intr-un bol puneti faina, un praf de sare, zaharul si uleiul. Incepeti sa incorporati si sa framantati. Pentru ca e un alut fara ou, deci fara un element care sa il inchege, astfel ca va trebui sa folositi apa rece. Rasturnati aluatul faramicios pe o planseta de lucru si incepeti sa ii dati forma unui aluat. Adunati firimiturile de aluat, plusand cu cate doua-trei linguri de apa rece. Framantati ingredientele pana ce veti obtine o bila de aluat, un aluat ferm dar totusi elastic. Lasati la rece macar o jumatate de ora.
Merele le spalati, le stergeti si le scoateti cotoarele. Apoi le taiati felii grosute. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si caliti usor merele. Nu va strambati nasucurile la faza asta. Trust me! Merele calite usor sunt un miracol pt papilele dornice de senzatii proaspat-parfumate. Scoateti feliile pe un prosop absorbant.
Ungeti cu ulei o tava rotunda, de tarta, de 26 sau 28 cm si tapetati-o cu faina. Intindeti pe masa infainata, cu sucitorul, aluatul. Apoi il puneti in tava tapetata. Randuiti frumusel feliile de mere, presarati zaharul si scortisoara. Coaceti in cuptorul incins, la 170-180 grade, cam 20 minute.
Serviti pudrata cu zahar pudra, optional 🙂
Pofta buna!
4 Responses to Tarta cu mere, de post
-
Ce frumos arata!!cred ca au fost incantati persoanele din tv care au savurat-o!!
Felicitari pentru tot ceea ce faci si Hristos a inviat!! -
Frumoasa tarta, felicitari pentru reusita si pentru emisiune 😉
Hristos a inviat!
Lasă un răspuns
Pasca cu branza si ciocolata
[…] Mazi- zmeură + vanilie= love Delicioasa- cu mascarpone. Easy Peasy- tarta lui Boo Le Blog Piquant- o şarmantă şi cu vino-ncoa tartă cu ciocolată Cookie Jar- o bunăciune cu mere şi caramel. Cristina are o reţetă delicioasă de mere coapte. Maya’s World- o superbă tartă cu mere. Pentru cine ţine post, Alice vine în viteză cu o tartă cu făinoşag. […]
[…] plecat la colindat blogurile prietene în căutarea inspiraţiei şi mi-a făcut cu ochiul această reţeţă de tartă pe care am găsit-o la Alice. Reţeta originală era fără migdale, dar cum tocmai am primit un […]