Tarta Simeon al II-lea
by Alice Ciobanu
Printre cateva oale si tigai pline cu de-ale gurii (niste varza cu carnati si-o ciorba de gaina cu taitei de casa… miamm-miammm) am mai crosetat in fuga o tarta regala. Asta pentru ca aveam niste lime ce se cereau a fi inlocuite cu altele mai noi si niste lapte condensat (il puteti cumpara de la delatte daca nu aveti curaj sa-l faceti voi in casa). Asa ca luata de valul postarilor de pe Fb care se bateau in Tarta Simeon al II-lea si un renumit desert cu ciocolata (next week), am decis sa pun capat limelor, taindu-le brusc in doua si lasandu-le sterpe de zeama.
Ingrediente pentru Tarta Simeon al II-lea
- 250 gr biscuiti simpli Pettite beurre
- 125 gr unt
pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte condensat (adica o cutie si un sfert)
- zeama de la o lamaie si 3 lime verzi
pentru bezea:
- 200 gr zahar tos
- 4 albusuri
Mod de peparare pentru Tarta Simeon al II-lea
Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati pana obtineti o masa mare de firimituri lipicioase. Ungeti cu unt o tava cu inel de 26 cm si puneti blatul in ea, niveland cu mana. Dati in cuptorul incins pentru 5 minute.
Pentru crema mixati galbenusurile pana devin spumoase, amestecati-le apoi cu laptele condensat, mixati si adaugati treptat zeama de lamaie, mixand continuu. Veti obtine o crema densa si imperios necesar a va abtine de la lins cu lingura direct din bol :))
Pentru bezea, mixati albusurile pana capata consistenta spumoasa si densa, tare, astfel incat atunci cind veti rasturna bolul, spuma de albusuri sa nu va cada in cap. Doar masca de galbenus de ou e buna pentru frumusetea podoabei capilare, albusurile… never! Astfel ca dupa ce treceti testul, adaugati treptat zaharul tos si mixati continuu si la viteza mare pana cand spuma devine tare, lipicioasa si sticloasa, iar zaharul tos e inexistent.
Scoateti blatul copt putintel si rasturnati crema din lapte condensat. Nivelati cu o spatula. Bezeaua o veti aranja frumos cu ajutorul unui pos.
Dati totul la cuptor si coaceti 35-40 minute la 180grade.
Delicios!
Lasă un răspuns
Pizza home made
19 Responses to Tarta Simeon al II-lea
ce minunatie!
frumos mai arata! eu am facut desertul celalalt, cu ciocolata, dar si asta e pe lista 🙂
Minunat, servesc o felie. Pup!
Imi place cum arata bezeaua. Sunt mare fan bezea dar imi e cam teama sa fac retete cu bezea. Cred ca nu am suficienta incredere in cuptor. La tarta ta bezeaua s-a intarit de tot? Asa pare in poze. Oricum, arata foarte bine 🙂
Arata apetisant si nu am facut varianta asta!Trebuie incercata!Pupici!
Mmm, buna rau!O combinatie super delicioasa!Pupici!
Adnia…multumesc…este o minunatie de tarta. parol!
Carmen..musia tre’ sa il incerci si pe asta…next weekend fac desrtul cu cioco….daca mai gasesc reteta pe undeva
Sara&Miki multumec dragilor, pupici
Monica, si mie imi place bezeaua foarte foarte :))
eu am cuptor obisnuit, pe gaz, adica la aragaz normal :)) si iese ok …tinand cont ca mixez bezeaua cu un mixer obisnuit si nuun Ken sau Ka :))
da la tarta asta bezeaua s-a intarit…am copt exact dupa cum am scris, duoa acre am mai lasat- vreo 20-30 min in cuptor, fara foc, doar la cald…apoi am scos-os i i-am scos incet inelul…e ok…incearca…fii barbata@
Teo, incearca!
Licuta…e buna rau de tot..pupici draga mea
Arata tare bine tarta asta ,imi place cu ce-i facuta. Curand o fac …mersi!
Super fresh! Imi place!
Minunat arata!!!
Cu siguranta o incerc si eu cand mai prind putin timp liber!
Pupici!!!
Arata si este apetisanta tarta:)!!!Pupici
Minunata tarta ta!!
multumesc Nico..pup
FAncy cake…ma bucur 🙂
Maria Mare..pup
Bianca . vizita ta ma onoreaza. pup
Simona…esti ok? :))
Arată delicios si cred ca este si racoritoare, numai buna pentru timpul calduros care se anunta!