Varza cu carnati si afumatura
by Alice Ciobanu
Ieri fu zi de Varza cu carnati si afumatura. Forget about collesterol, vorba lui Radu :))
A iesit atat de buna incat mi-am adus aminte de vremurile de demult cand lumea nu era atat de tehnologizata si de sclipitoare, cand lumea era mai cu frica lui Dumnezeu si mult mai blajina, cand in prag de seara, dupa o zi istovitoare la camp, se adunau cu totii in jurul mesei umile, multumind Cerului pentru bucate. Am luat niste varzuta, mmmiiiaaamm-miaaaimmm, si i-am tras un shooting fix pix in farfurioara mea de tabla, pe care o iubesc. Ramasa de la bunica Teodora, gasita la ultima incursiune in Falticeniul meu drag si curat, ea, farfurioara de tabla, ma astepta cuminte s-o scot la lumina. O iubesc! Si fix pix de cineva e musai tare oripilat de privelistea atragatoare a tablei mele ruginite, rugat e a parasi cararile din Tara Bucatelor.
Dar sa revenim la micul meu festin culinar.
Ingrediente pentru Varza cu carnati si afumatura
- 1 varza murata
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 cani suc de rosii
- ulei
- 4 carnati semi-afumati
- cateva bucatele de capete de coaste afumate
Mod de preparare pentru Varza cu carnati si afumatura
Luati varza, spalati-o in cateva ape pentru a mai elimina din sare, taiati-o si tocati-o marunt. Puneti varza la calit in ulei, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Adaugati apa cat s-o cuprinda si lasati la fiert, la foc molcom.
Dupa ce s-a inmuiat adaugati ceapa tocata si calita in ulei si sucul de rosii si lasati cateva clocote la foc mic. Adaugati carnati taiati bucati potrivite si undite in putin ulei si bucatile de capete de coaste afumate. Lasati la foc mic pana scade si gata… voila! Varza cu carnati si afumatura!
Seriviti calda alaturi de un ardei iute si o mamaliga aburinda.
Pofta buna!
19 Responses to Varza cu carnati si afumatura
-
demential !!!!!!!!!!!!
-
Ce draguuuut.. Acum imi place si mai mult farfurioara cand stiu ca e din Falticeni, la fel de drag si curat cum il stiu si eu 😀
-
Foarte buna! Eu fac mai mult cu varza dulce.
Imi place farfurioara ta, pentru ca la fel ca si tine, pastrez multe lucrusoare vechi, dar atat de dragi mie, de la bunica mea. -
Alice draga,colesterol sau nu,varza asta te face sa dai cu cusma dupa caini:)Pana si sclifosita mea mica o adora!Pup si sa va fie de bine!
-
Alice, varza imi place muuult cu carnati si afumatura, acum as veni la tine! dar trebuie sa ascunzi farfuria pentru ca eu caut 2 farfurii de genul asta cam de 6 luni! Am ceva in cap si nu fac pana nu gasesc farfuria!
-
Mmm, cu mamaliguta e preferata mea!Yummy!Pupici!
-
Mor încet…mi-a ajuns mirosul pânã aici… oh si mãmãliga…
-
de cand n-am mai facut asa ceva!!!!!!!!!!!
-
Monya, 10x!
-
Andreea…cunosti falticeniul?
-
Cristina ce ma bucur! multumesc frumos. pup
-
Teo….asa-i :)))))))))
-
Criss…ce ma bucura…sper sa te pot ajuta!
-
Licuta si a mea la fel…cu mamaliga 😛 za best!
Ramona Alina..asa departe a ajuns? Multumesc de vizita
Adnia….hai incoa
-
na, mancarea asta sigur nu o refuz! nici nu conteaza la mine daca e acra varza sau nu, varza sa fie si cu carnati si afumatura e mancarea perfecta ! inghit in sec acum si iti urez weekend minunat!
-
Mmmm, ce bun! Anul asta n-am facut deloc varza, mi-ai facut o pofta! 🙂
-
Asta Arata bine si pe gustul meu!Iubesc tot ce este afumat!
Lasă un răspuns
Tarta Simeon al II-lea
[…] nici prea grasa, dar nici prea slaba, fara sorici (ca-l mancaseram cu cateva zile in urma la o varza cu niscaiva afumatura) … ma uit la bucata de carne… ma uit in dulapior la cele multe feluri de paprici, […]
[…] Tara Bucatelor by Alice Ciobanu Printre cateva oale si tigai pline cu de-ale gurii (niste varza cu carnati si-o ciorba de gaina cu taitei de casa… miamm-miammm) am mai crosetat in fuga o tarta regala. […]