WordPress Templates

Coaste de porc cu miere si ghimbir

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Ha! Sa ridice mana sus cui nu-i place porcul? Unu, doi … pe ici-colea. Binee! Dar niste Coaste de porc cu miere si ghimbir, suculente-suculente, dulci-aromate si putin picante? Tot mai aveti ceva indoieli? Pai ia vedeti voi cu ce minunatie de coaste aromate ne-am lins noi destele….So this is it:

Coaste de porc cu miere si ghimbir

  Ingrediente pentru Coaste de porc cu miere si ghimbir

  • 1 kg coaste de porc
  • 150 ml miere lichida
  • o portocala, coaja si sucul
  • 1 lingurita pudra de gimbir
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura de condiment „five spice” (anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, scortisoara, piper)

Mod de preparare pentru Coaste de porc cu miere si ghimbir

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste de porc cu miere si ghimbir suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra.

Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute.

Intr-un bol amestecati bine mierea cu mustarul si condimentele, amestecul turnati-l peste coastele inabusite si continuati fierberea pana ce sosul scade si se ingroasa.

Apoi incingeti bine gratarul si puneti coastele pe gratarul sfaraind si frigeti-le pe fiecare parte maxim 4-5 minute.

Voila!

Serviti-le rumene si aburinde, cu mana alaturi de salata de rosii cu ceapa.

Coaste de porc cu miere si ghimbir
Coaste de porc cu miere si ghimbir
Coaste de porc cu miere si ghimbir

4 Responses to Coaste de porc cu miere si ghimbir

  1. TeoBucatar spune:

    Va ca nu a ridicat nimeni mana,deci ne place la toti asa ceva!

  2. M-am fript la gratar,dar tot am „furat” una.Buuuna.Pupici!

  3. Licuta Marin spune:

    Ce imi faci la ora asta?!Yummy, tare bune mai sunt!Pup!

  4. Petronela spune:

    Bune,buneeeeeee,astept sa se incalzeasca sa dau foc la gratar….
    Pupici si un weekend placut!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.